GIMNASTIKA OSTALI SPORTOVI

Senior KA-sokola Matija Tek osvojio srebrnu medalju u višeboju, prva mjesta osvojili su ekipa kadeta, Nera i Lara Đurić i Filip Krznar

Proteklog vikenda, 12. i 13. studenog, održano je Višebojsko prvenstvo Hrvatske u ženskoj i muškoj gimnastici u Apsolutnom, Slobodom i Obaveznom programu te Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u Univerzalnom programu.

U obaveznom programu najbolji juniorski višebojac je Bruno Medić (GK Nova-Gim, Osijek), Filip Krznar (GK Sokol Karlovac) slavio je kod mlađih juniora, dok je Rafael Zember (GK MZ Macan) kadetski prvak. Kod djevojaka obaveznog programa Idora Horvat (GK Dubrava) bila je najbolja mlađa seniorka, Lara Đurić (GK Sokol Karlovac) juniorska je prvakinja, Jana Rubeša (GK Vita) mlađejuniorska, Rita Rosandić (GK Marjan) kadetska, a njezina klupska kolegica Marta Lozančić mlađekadetska. Juniorski prvak Hrvatske u slobodnom programu je Vito Telebuh (ZTD Hrvatski sokol), mlađejuniorski Janko Šeler (GK Novi Zagreb), a kadetski Tom Profeta (ZTD Hrvatski sokol).

KARLOVAČKI SOKOLAŠI NA PRVENSTVU

U Univerzalnom programu, član karlovačkog Sokola Aaron Funtek osvojio je srebro na preskoku. Zlato je pripalo Luki Viličiću (GK Trešnjevka), dok je brončani bio Adam Adamčić (GD Osijek – Žito). U istoj kategoriji nastupili su Matej Štanjer i Filip Blašković koji nisu uspjeli osvojiti medalju.

U Apsolutnom programu senior karlovačkog Sokola Matija Tek osvojio je srebro u višeboju. Zlato je pripalo Jakovu Vlaheku (ZTD Hrvatski Sokol), a bronca Filipu Boroši (ZTD Hrvatski Sokol). U kategoriji kadeta ekipa GK Sokol Karlovac u sastavu Filip Štedul, Fran Šančić, Patrik Rajković i Leon Mikulić osvojila je 1. mjesto.

U Slobodnom i Obaveznom programu nastupilo je po 10 gimnastičarki i gimnastičara po kategoriji koji su se kvalificirali putem kvalifikacijskih kola koja su se održavala tijekom godine.

U Slobodnom programu nastup su izborile Nera Đurić, Nika Babić, Lucija Lukežić Štedul, Martina Šegavić i Ana Magdalena Fabijanić. U kategoriji kadetkinja najbolja je bila Nera Đurić osvojivši 1. mjesto i titulu prvakinje Hrvatske. Njezina klupska kolegica Nika Babić zauzela je 5. mjesto. Srebro je u ovoj kategoriji otišlo u ruke Mateje Kuzmanić (GK Marjan Split), a bronca u ruke Noemi Šabotić (GK Rijeka). U kategoriji U-2 nastupila je mlada Karlovčanka Lucija Lukežić Štedul koja je zauzela 7. mjesto. Kod mlađih seniorki, Ana Magdalena Fabijanić zauzela je 6. mjesto, a Martina Šegavić 9. mjesto.

U Obaveznom programu nastupili su Filip Krznar, Leon Dejanović, Jana Gabi Kasunić i Lara Đurić. U kategoriji mlađih juniora 1. mjesto osvojio je Karlovčanin Filip Krznar, srebro Andro Košić (GK Vindija Varaždin), a broncu Dominik Vidović (GK Marijan Zadravec-Macan Čakovec). Leon Dejanović zauzeo je 4. mjesto. Medalja mu je izbjegla za svega 0.450 bodova. U kategoriji juniorki obje predstavnice karlovačkog Sokola našle su se na pobjedničkom postolju. Lara Đurić osvojila je 1. mjesto, a Jana Gabi Kasunić 3. mjesto. Na 2. mjestu našla se Mia Žnidarić (GK Vita Rijeka).

Karlovačke gimnastičarke i gimnastičare na natjecanju su pratili trenerice Anamarija Kovačić, Petra Furač i treneri Marijan Šančić i Ivan Šimunović, a u ulozi sudaca našli su se Anamarija Palijan Vračević, Lara Belokleić, Korina Belokleić i Jurica Suhin.

Natjecanja su se održala u gimnastičkoj dvorani Sportskog centra Lučko, a domaćin je bio Zagrebačko tjelovježbeno društvo Hrvatski Sokol.

SVI REZULTATI: https://itsport.hr/competitions/live