OSTALI SPORTOVI

Sedam puta je osvajala olimpijsko zlato, a sad se još jednim senzacionalnim nastupom upisala u povijest

Plivačica Katie Ledecky, sedmerostruka osvajačica zlatne olimpijske medalje, pobijedila je u utorak na prvenstvu Sjedinjenih Država na 800 metara slobodno isplivavši treće najbolje vrijeme u povijesti.

Otvarajući ovo prvenstvo, koje se održava u Indinapolisu 26-godišnja Ledecky je 800 m preplivala za 8 minuta 7 sekundi i sedam stotinki, što je njezino najbolje vrijeme od svjetskog rekorda kojeg je postavila na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. (8:04.79). Ovim se rezultatom plasirala na Svjetsko prvenstvo u Fukuoki koje se održava od 23. do 30. srpnja i to će joj biti šesto svjetsko prvenstvo.

  • Bilo je sjajno. Zadovoljna sam s ovim vremenom. – kazala je plivačica koja ima 19 svjetskih naslova, uključujući 14 pojedinačnih. Ledecky je u utrci na 800 metara slobodno pobijedila na zadnjih pet svjetskih i zadnja tri olimpijska finala, od svog prvog naslova u Londonu 2012. godine, kada je imala samo 15 godina.

Druga s više od 13 sekundi, Jillian Cox je međutim srušila svoj osobni rekord, u 8:20.28, također osvojivši svoju kartu za Svjetsko prvenstvo.

Druga američka plivačka zvijezda u Indianapolisu sedmerostruki olimpijski pobjednik i svjetski rekorder Caeleb Dressel razočarao je u muškoj utrci na 100 m slobodno postigavši tek 29. vrijeme, posljednje u svojoj seriji. Njega u Indianapolisu još čeka nastup i na 50 metara slobodno, te na 50 i 100 metara leptir.

U utrci na 100 metara slobodno pobijedio Jack Alexy s vremenom 47.93 sekundi.

Izvor: HINA Foto: S. Stier Getty Images Via AFP