OSTALI SPORTOVI SKIJANJE

ROĐENDANSKI TJEDAN: Janica daleko od očiju javnosti, Ivica otkrio obiteljski detalj

„Sad imamo tri rođendana za redom – Oskar, mama pa Janica. Nismo joj ništa za sad pripremili. Janica je jako teška osoba za poklone, ali imamo nešto“, rekao je najtrofejniji hrvatski skijaš Ivica Kostelić.

Najbolja hrvatska skijašica Janica Kostelić (40), osvajačica četiri olimpijske zlatne medalje i dvije srebrne, nakon rođenja sina Oskara (3) gotovo se u potpunosti povukla iz javnosti. Za njezinu trudnoću saznalo se krajem listopada 2018. godine, a Oskar je na svijet stigao carskim rezom 1. siječnja 2019. godine nakon čega je dala ostavku na mjestu državne tajnice za sport.

Janica je nedavno proslavila 40. rođendan, a Ivica je ranije prokomentirao kako je njegova sestra zahtjeva po pitanju poklona.

  • Uvijek je sad naglasak na djeci kad su rođendani i kad su nekakve zabave. Sad imamo tri rođendana za redom – Oskar, mama pa Janica. To je sve unutar deset dana pa moramo nešto proslaviti – rekao je Ivica za RTL.
  • Nismo joj ništa za sad pripremili. Janica je jako teška osoba za poklone, ali imamo nešto. Mislim da neće biti party, ali nešto ćemo smisliti – dodao je Kostelić.

Janica privatni život drži daleko od očiju javnosti, a vijest o trudnoći podijelila je samo s najbližim članovima obitelji i prijateljima te ju je nastojala što dulje čuvati u tajnosti. Prvi put se u javnosti sa sinom pojavila na prošlogodišnjoj Sinjskoj alci, a jednom je prilikom istaknula kako uživa u majčinstvu.

Janica je prvi put na skije stala s tri godine, a na pitanje kada će njezin sin napraviti prve skijaške korake rekla je:

  • Mali Oskar još nije bio na skijama. Ima vremena. Neka se dijete zabavlja dječjim radostima koje priliče njegovoj dobi.

Janica je sa 16 godina bila najmlađa alpska skijašica, a najbolji rezultat bio joj je 8. mjesto u kombinaciji. To je do tada bilo najveće postignuće hrvatskog skijanja na olimpijskim igrama. Tijekom bogate karijere tri puta je osvojila Svjetski kup (2001., 2003. i 2006. godine), a 15. siječnja 2006. godine postala je tek treća skijašica u povijesti Svjetskog skijaškog kup koja je pobjeđivala u utrkama u Svjetskom kupu u svih pet skijaških disciplina.

Izvor: 24 SATA Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL