INLINE HOKEJ OSTALI SPORTOVI

Revija inline hokejaša u Sloveniji, Karlovčani uspješni u gotovo svim kategorijama

Zadnje kolo Državnog prvenstva Slovenije (DPS) za U-14 i U16 kategorije održano je u mjestu Horjulu u Sloveniji. Poznato je, naime, da karlovački Inline hokej klub igra u slovenskom prvenstvu.

U-14 momčad IHK Karlovac osvojila naslov prvaka pobjedom protiv momčadi HK Prevoje rezultatom 3:2. Strijelci za karlovačku momčad bili su Mataković dva i Špigelski jedan. Igrali su još Ružić, Gačić, Baniček, Štedul i Vlašić. Treneri Ratkaj i Banay.

U-16 momčad upisala je dva poraza te zauzela 4. mjesto u DPS-u. Usprkos porazima momčad je ostavili jako dobar dojam pošto su za U-16 momčad igrali igrači U-14 pojačani s dva igrača U-16 kategorije.

U Dolenjskim Toplicama održan međunarodni inline hokej turnir za seniore. Nastupilo je 12 momčadi a IHK Karlovac zauzeo je 4. mjesto izgubivši u polufinalu od domaćina HK Dolenjske Toplice, kasnijih osvajača turnira. Druga je bila momčad Red Starsa sastavljena od bivših profesionalnih igrača hokeja na ledu, dok su 3. mjesto osvojili seniori HK Prevoja. Karlovčani su u skupini B pobijedili momčad slovenske Slavije rezultatom 2:1 i momčad Metalurga iz Makedonije rezultatom 7:0 te se plasirali u polufinale. U polufinalu su bolji od Karlovčana bili domaćini pobijedivši rezultatom 6:1. U utakmici za 3.mjesto bolji su bili HK Prevoje pobijedivši rezultatom 3:2. Za IHK Karlovac igrali su: Whalberg, Ratkaj, Kirš, Brckan, Srketić, Čunko i Braček.

U Dolenjskim Toplicama odigrana i zadnja kola DPS-a za kategoriju U-8,U-10 i U-12. Karlovčani su nastupili u svim kategorijama. U-8 momčad je završila na 4. mjestu, isto kao i U-12 momčad, dok je U-10 momčad zauzela 3. mjesto u Državnom prvenstvu Slovenije. Valja spomenuti da je IHK Karlovac jedini klub uz HK Prevoje koji je nastupio u svim kategorijama DPS-a (seniori, U-8, U-10, U-12, U-14 i U-16).

Ovim utakmica je završila natjecateljska sezona za mlađe kategorije kluba dok seniore još čeka završnica prvenstva Hrvatske. Seniori su na 1. mjestu prvenstvene ljestvice te u subotu, u 17 sati, u dvorani na Luščiću igraju posljednju utakmicu sezone protiv drugoplasiranih Tapira iz Zagreba.

U RCU Lukovica kod Ljubljane nastupale mlađe kategorije IHK Karlovac. Turnir je organizirao HK Prevoje a nastupili su klubovi iz Slovenije i Hrvatske (Postojna, Prevoje, Dinamiti, Dolenjske Toplice, Karlovac). Karlovčani su igrali u četiri kategorije: U-7, U-9 i U-11 koje su ostvarile po pobjedu i poraz, dok je U-15 kategorija pobijedila selekciju HK Prevoja/ HK Dinamita rezultatom 5:3.

Seniorska momčad IHK Karlovac upisali su poraz u Državnom prvenstvu Slovenije. Bolji od Karlovčana su bili HK Brezovica rezultatom 9:2. Iako su Karlovčani poveli sve ostalo je pripalo puno iskusnijoj i boljoj momčadi iz Slovenije. Golove za Karlovac postigli su Čunko i Kirš. Bila je to zadnja utakmica u polu-sezoni.

Slijedi stanka do 7. siječnja 2023. i utakmice protiv aktualnih prvaka momčadi GTB Jesenice.

Izvor: IHK Karlovac