OSTALI SPORTOVI VESLANJE

REGATA U PULI: Karlovački veslači/ce sveukupno uzeli tri zlatne, dvije srebrne i dvije brončane medalje

Na ovogodišnjoj prvoj veslačkoj regati u Puli nastupili su veslači/ce oba karlovačka veslačka kluba, VK Korane i VK Karlovac, polučivši solidne plasmane u svojim skupinama.

Najznačajnija ovogodišnja veslačka regata u Istri u organizaciji VK Istra te suorganizaciji Veslačkog saveza Zagreb je tradicionalna 37. međunarodna veslačka regata Pula 2023 i 1. regata Veslačkog kupa ‘Miljenka Finderlea’. Održana je u subotu 1. travnja 2023. godine u luci Pula na stazi dugoj 1500 metara. Nastupilo je oko 300-injak natjecatelja/ica iz Hrvatske i susjednih zemalja.

VK KORANA 3 medalje: jedna zlatna i dvije srebrne

Korana je otputovala sa šest posada među kojima nije iznenađenje 1. mjesto najbolje karlovačke veslačice Eme Hodak u skifu za juniorke B. Drugo mjesto u svojoj grupi zauzeo je Mauro Bauer u skifu za juniore A. Drugo mjesto u skupini pripalo je i za Koranin dvojac na pariće s posadom Šime Ravnjak i Mauro Bauer koji su veslali u disciplini seniorskih dvojca na pariće. Luka Hajdin je u skifu za juniore A bio četvrti kao i Ruben Selimović koji je nastupio u istoj disciplini samo u drugoj skupini veslača. I na kraju, peto mjesto u grupi, u disciplini skif za juniore B, zauzeo je Matija Car.

VK KARLOVAC 4 medalje: dva zlata i dvije bronce

Iz VK Karlovac na regati je nastupilo 6 posada, u pratnji člana Uprave kluba Valentina Štedula osvojivši 4 medalje od kojih 2 zlata i 2 bronce te još dva 4. mjesta.

Ema Tuškan i Loriana Završki su u dvojcu na pariće za kadetkinje B osvojile zlatnu medalju. U kategoriji kadetkinja A veslala je Vita Živčić koja je utrku završila na trećem mjestu u skupini osvojivši brončanu medalju. U drugoj grupi veslačica a u istoj kategoriji nastupila je Maja Plavetić izveslavši za četvrtu poziciju. Roman Romčević je u skifu za juniore B bio četvrti u grupi. Najbolji veslač VK Karlovac, Tin Jarnjević, osvojio je prvo mjesto u grupi u skifu za juniore B zasluženo zaradivši zlatnu medalju. U dvojcu na pariće mlade veslačice VK Karlovac, Zara i Nika Cvitešić, plasmanom na 3. mjestu u grupi pripala im je brončana medalja.