OSTALI SPORTOVI VESLANJE

REGATA SVETI DUJE: Studenti Cambridge-a i studentice Oxforda popeli su se na najvišu stepenicu postolja

Studenti Cambridgea i studentice Oxforda pobjednici su 22. veslačke Regate Sveti Duje u Splitu. Gledatelji su uživali u studentskom spektaklu na kojemu su nastupila 22 osmerca.

Studenti Cambridgea

U finalu A u konkurenciji studentica na kraju se zlatom okitilo englesko Sveučilište Oxford. Djevojke s Cambridgea su bile srebrne, dok su studentice Sveučilišta u Zagrebu osvojile jedinu hrvatsku medalju na ovogodišnjoj Regati Sveti Duje.

U muškom finalu A bilo je puno više iznenađenja i svaki je metar odlučivao. Najbolji su ove godine bili studenti Cambridgea, a iza njih su se smjestili aktualni europski sveučilišni prvaci sa Sveučilišta Tartu (Estonija), dok je broncu osvojio Imperial College, koji je u foto-finišu pobijedio studente Oxforda.

Sveučilište Oxford

U posljednjih 19 godina, od kada ekipe Oxforda i Cambridgea nastupaju na ovoj regati, ovo je treći put da obje ekipe nisu bile među tri prvoplasirane, što potvrđuje snagu konkurencije Regate Sveti Duje.

Drugoga dana Regate Sveti Duje, na antičkom mjestu odmah pored Dioklecijanove palače na splitskoj Rivi, veslale su legende Oxforda, Cambridgea i Splita.

Izvor: HINA Foto: Ante Mandić