OSTALI SPORTOVI VESLANJE

REGATA SABLJACI: Veslački klub Korana osvojio je 5 zlatnih, 2 srebrne i jednu brončanu medalju

OGULIN – Na jezeru Sabljaci u Ogulinu održana je 28. regata Sabljaci i 4. regata veslačkog Kupa ‘Miljenka Finderlea’. Veslalo se od kadeta do seniora a nastupili su veslački klubovi: Arupinium iz Rovinja, zagrebački klubovi Croatia, Zagreb, Trešnjevka i Mladost, riječki Jadran, Glagoljaš iz Omišlja na Krku, Vukovar, domaćin Sabljaci i karlovačka Korana. Sveukupno 200-injak veslačica i veslača.

Veslački klub Korana došao je s 24 veslačice i veslača te nastupio u čak 10 utrka. KAveKAŠ-i su osvojili 5 zlatnih medalja (Ema Hodak, Jan Latković, Mauro Bauer i dva GIG četverca (B – Leo Čujić Oštarčević, Mihael Novaković, Jan Črne, Vinko Božić, kor. Maks Findrik i A – Niko Dropulić, David Mikašinović, Noa Kralj, Leon Opačić, kor. Ema Vuković) za zauzetih isto toliko prvih mjesta, još dvije srebrne medalje (Maks Findrik i Šime Ravnjak) za dva druga mjesta, brončanu medalju Igor Šušnjar i Luka Hajdin) za jedno treće mjesto te dva četvrta (Luka Ranitović i dvojac na pariće za juniore B – Noa Ružić, Franko Seljan) i jedno šesto mjesto (Ena Prpić).

 • Bila je to vrlo dobra regata na kojoj je naš klub nastupio s velikom brojem veslačica i veslača. Očekivali smo prva mjesta Maura Bauera, Eme Hodak i Jana Latkovića. To im je sigurno bila dobra provjera pred prvenstvo države koje nas uskoro očekuje. Pohvalio bih nastup posada četverca GIG-ova za kadete, naših najmlađih veslača. Iako su u svakoj od utrka nastupile po dvije posade naši veslači odnijeli su u obje utrke pobjedu što im je zasigurno velik motiv u nastavku veslanja – naglašava trener Zlatko Minja Katušin.

Medalja su dijelili karlovačka županica Martina Furdek Hajdin te bivši i sadašnji predsjednik Veslačkog kluba Sabljaci iz Ogulina Zdravko Salopek i Tomislav Sabljak.

REZULTATI

4x+GIG KMB: Finale A 1. mjesto Korana (2:23.94): Leo Čujić Oštarčević, Mihael Novaković, Jan Črne, Vinko Božić, kor. Maks Findrik

 1. mjesto Trešnjevka

4x+GIG KMA: Finale A 1. mjesto Korana (2:08.10): Niko Dropulić, David Mikašinović, Noa Kralj, Leon Opačić, kor. Ema Vuković

 1. mjesto Mladost

1xKMB: Finale A 2. mjesto (skupina) Korana (2:19.07) Maks Findrik – 5 posada

 1. mjesto Arupinium I 3. Arupinium II

1xKMA: Finale A 2. mjesto (skupina) Korana (4:13.56) Šime Ravnjak – 6 posada

 1. mjesto Croatia, 3. Mladost

1xKŽA: Finale A 1. mjesto Korana (4:08.68) Ema Hodak – 5 posada

 1. mjesto Sabljaci Izabela Poljančić, 3. Arupinium

1xJMB: Finale A 1. mjesto Korana (3:47.26) Jan Latković – 7 posada

 1. mjesto Arupinium, 3. Zagreb, 4. Korana Luka Ranitović

2xJMB: Finale A 4. mjesto Korana (3:57.95) Noa Ružić, Franko Seljan – 7 posada

 1. Mladost, 2. Zagreb, 3. Vukovar, 6. Korana (4:25.78) Ruben Selimović, Matija Car

1xJŽB: Finale A 4. mjesto Korana (4:38.45) Dora Kranjčec – 6 posada

 1. mjesto Vukovar, 3. Arupium, 6. mjesto Korana Ena Prpić (prevrnula se)

1xJMA: Finale A 1. mjesto Korana (3:51.00) Mauro Bauer – 5 posada

 1. mjesto Vukovar, 3. Trešnjevka

2xSM: Finale A 3. mjesto Korana (3:44.36) Igor Šušnjar, Luka Hajdin – 5 posada

 1. mjesto Trešnjevka, 2. Mladost