OSTALI SPORTOVI VESLANJE

REGATA NA JEZERU SABLJACI: Veslači Korane postigli zavidan uspjeh osvojivši 4 prva, 2 druga, 1 treće i 2 četvrta mjesta

Jezero Sabljaci u Ogulinu okupilo je u subotu, 19. lipnja 2021., pet zagrebačkih klubova (Mladost, Trešnjevka, Croatia, Zagreb i Jarun) te veslačke klubove: Vukovar, Jadran (Rijeka), Arupinum (Rovinj), Istra (Pula), Glagoljaš (Omišalj), Korana (Karlovac) i Sabljaci (Ogulin) na 27. regatu Sabljaci i 4. regatu Veslačkog kupa ‘Miljenka Finderlea 2021’ u organizaciji domaćeg VK Sabljaci i Veslačkog saveza Zagreba.

Karlovačke veslačice i veslači postigli su zavidan uspjeh osvojivši 4 prva, 2 druga, 1 treće i 2 četvrta mjesta.

– Vrlo sam zadovoljan rezultatima naših veslačica i veslača pa već sada mogu reći da bi na finalu kupa na jesen, kamo se plasiraju tri prvoplasirane posade s kvalifikacijskih kup regata, mogli imati četiri posade kadeta i juniora a možda i jednu seniorsku posadu. Radi se o kategorijama skif i dubl kadeti, skif kadetkinje A i samac juniori Bkaže trener Zlatko Katušin.

Rezultati karlovačkih KAveKAŠa:

U samcu za kadete A Jan Latković zauzeo je 1. mjesto i osvojio zlatno odličje. Zlatna odličja, odnosno prva mjesta, osvojili su još i Ema Hodak u samac za kadetkinje A, Luka Ranitović i Josip Jakšić u dvojcu na pariće za kadete A i Igor Šušnjar koji je veslao u samcu za juniore B.

Roman Romčević je u samac za kadete A zauzeo 2. mjesto kao i Mario Konjevoda koji je nastupio u konkurenciji samaca za seniore.

Treće mjesto u samac za juniore B pripalo je za Maura Bauera, dok su četvrta mjesta zauzeli Lara Mandić u samcu za juniorke B i Koranin dvojac na pariće za juniore A s posadom Igor Šušnjar i Mauro Bauer.

Foto: VK Korana