OSTALI SPORTOVI VESLANJE

REGATA CROATIA OPEN: Ema Hodak nepobjediva na Jarunu, ugodno iznenadio Šime Ravnjak osvajanjem zlatne medalje

U vrlo jakoj konkurenciji klupskih ali i reprezentativnih posada Veslački klub Korana je s pet posada nastupio u A finalu, jednom posadom u B finalu, a dvije posade su odveslale kvalifikacije.

38. Međunarodna veslačka regata Croatia Open svake godine otvara veslačku sezonu međunarodnih regata na Jarunu. Ove godine je održana u subotu i nedjelju, 9. i 10. travnja. Organizatori VK Croatia Zagreb i Veslački savez Zagreba, trude se svake godine dovesti veslače iz što više zemalja, a među kojima je i veliki broj osvajača medalja s Olimpijskih igara i Svjetskih prvenstava.

  • U dva dana natjecanja veslački stručnjaci i gledatelji mogli su uživati u visokokvalitetnim utrkama u raznim disciplinama i kategorijama, od samca do osmerca, od kadeta do seniora. Ova regata daje dobar uvid o trenutnom stanju forme natjecatelja nakon pripremnog zimskog dijela sezone i nekoliko izbornika reprezentacija na temelju ovih rezultata može planirati posade za ostala važna natjecanja u sezoni – objašnjava Zlatko Katušin, trener u Veslačkom klubu Korana.

Karlovačka Korana je u dva dana natjecanja nastupila s 8 posada u kategorijama kadeta, juniora i lakih seniora.

Ema Hodak s trenerom Zlatkom Katušinom

Bilo je za očekivati da će Ema Hodak pomesti konkurenciju. Osvojila je zlatnu medalju za osvojeno 1. mjesto u A finalu u kategoriji skifistkinja za kadetkinje A. Ugodno je iznenadio sve u VK Korani Šime Ravnjak koji se kao i Ema Hodak okitio zlatnom medaljom osvojenom u A finalu utrci skifova za kadete A. Oboje su osvojili medalje u jednoj od finalnih utrka.

U vrlo jakoj konkurenciji klupskih ali i reprezentativnih posada Veslački klub Koprana je s još tri posade nastupio u A finalu, jednom posadom u B finalu, a dvije posade su odveslale kvalifikacije.

Dvojac na pariće za lake seniore u kojem su veslali Igor Šušnjar i Mauro Bauer zauzeo je 5. mjesto A (9 posada). Jan Latković je u skifu za juniore B zauzeo 6. mjesto u A finalu (nastupilo je 39 posada). U dvojcu na pariće za juniore A Igor Šušnjar i Mauro Bauer zauzeli su 5. mjesto u A (nastupilo je 13 posada). U dvojcu na pariće za juniore B Jan Latković i Luka Ranitović zauzeli su 5. mjesto B finalu (nastupile su 34 posade). U skifu za juniore B Luka Ranitović je bio peti u kvalifikacijama, a skifu za juniore A Luka Hajdin je zauzeo 8. mjesto u kvalifikacijama.

  • Naši veslači tradicionalno dobro veslaju na Croatia regati. Za Hodak smo znali da će pobijediti jer je trenutno najbolja u Hrvatskoj u svojoj konkurenciji. Ravnjak je ugodno iznenadio kao i naša oba dvojca na pariće. Latković je sjajno odveslao svoju kvalifikacije i A finale u skifu … Zadovoljan sam, isplatio nam se višemjesečni trud i treninzi s kojima nastavljamo i dalje te se nadam još uspjesima na regatama koje nam predstoje, naročito veslačko prvenstvo Hrvatske. – kaže Zlatko Katušin.

Regata Croatia Open ujedno je i kontrolna regata za veslačke reprezentacije Hrvatske, Slovenije i Srbije. Osim navedenih zemalja, na regati nastupaju i veslači iz Austrije, Bugarske, Estonije, Italije, Izraela, Mađarske, Slovačke i Turske. Dakle, radi se o regati koja je posljednjih godina početkom veslačke sezone postala najjače veslačko natjecanje u ovom djelu Europe. To je ujedno i jedno od rijetkih veslačkih natjecanja u Hrvatskoj koje je uvršteno u službeni kalendar natjecanja međunarodne veslačke federacije FISA.

Svi rezultati: https://furkisport.hr/rezultati/index.php?page=index&event=40&menu=1