OSTALI SPORTOVI

Quattro River Rally završio je s ciljem u karlovačkoj zvijezdi, Radićevoj ulici, proglašenjem najboljih vozača

Tri dana je Karlovačka županija bila u znaku relija u organizaciji Auto klub Delta iz Zagreba. Nastupile su 62 posade iz 14 zemalja od kojih je bilo 35 domaćih posada. Vozila su i 5 vozača iz Karlovačke županije.

Treće mjesto na drugom izdanju Quattro River Rallyja osvojila je slovenska posada Rok Turk i Blanka Kacin u autu Hyundai i20 Rally 2, druga je bila britansko-irska posada Gus Greensmith i Chris Patterson u autu Škoda Fabia Rally 2. Prvo mjesto izborili su Nikolay Gryazin i Konstantin Aleksandrov u autu Škoda Fabia Rally 2. Najbolja hrvatska posada bili su Martin i Dora Ravenščak u autu Ford Fiesta Rally 3 na 11. mjestu. Posada Karlovačke županije, Željko Magličić i Ivan Poljak, zauzela je 29. mjesto u auto Ford Fiesta Rally 4 te 11. od hrvatskih posada.

Reli je počeo u petak otvaranjem servisa u Sportsko rekreacijskom centru Korana, verifikacijom i tehničkim pregledom. U subotu prijepodne održan je shakedown u Novigradu na Dobri. Velik broj građana okupio se na startu subotu poslijepodne u Radićevoj ulici u Karlovcu gdje je u večernjim satima reli i završio proglašenjem najboljih vozača. Prva je sa starta krenula britansko-irska posada Gus Greensmith i Chris Patterson, zatim Nikolay Gryazin i Konstantin Aleksandrov te mađarska posada Norbert Hercig i Ramon Ferencz. Četvrti su startali Slovenci Rok Turk i Blanka Kacin, a peta je krenula najbolja hrvatska posada Juraj Šebalj i Marijan Stublić.

Inicijator ovog relija Željko Magličić i Ivan Poljak iz Karlovačke županije startali su 25. Nakon ceremonijalnog starta vozili su se brzinski ispiti u Karlovcu i Slunju na stazama na kojima se vozi WRC. Grad Karlovac i Karlovačke županije bili su suorganizatori, potpora ovog sportsko-turističkog natjecanja pa su na kraju i karlovački gradonačelnik i županica, Damir Mandić i Martina Furdek Hajdin, uručili priznanja i nagrade najboljima, kao i predsjednik AK Delta Vladimir Golub.