OSTALI SPORTOVI

QUATTRO RIVER RALLY: Nikolay Gryazin i Konstantin Aleksandrov obranili prošlogodišnji naslov

Drugi su Španjolci Jose Maria Lopez i David Vasquez u Škodi Fabiji Rally 2, a treći Lauri Joona i Janni Hussi iz Finske u Škodi Fabiji Rally 2.

Treći Quattro River Rally Karlovac 2024. održan je od petka do nedjelje u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, a organizator je bio Auto klub Delta iz Zagreba. Organizator je zaprimio 89 prijava, dvije posade su odustale, a sudjelovalo je i sedam posada u Kupu povijesnih posada tako da je ukupan broj posada bio 94.

U subotu je u Novigradu na Dobri održan shakedown, dok je ceremonijalni start bio ispred Nikola Tesla Experience Centra. Karlovčani su i ovaj put pokazali da vole sportske manifestacije, a pogotovo tako atraktivne kao što je reli okupivši se u velikom broju.

Prvi su na ceremonijalnom startu krenuli glavni favoriti relija vozači WRC 2, Jose Maria Lopez iz Španjolske, Lauri Joona iz Finske i prošlogodišnji pobjednik Nikolay Gryazin. Prvi brzinski ispit Korana vozio se u Karlovcu, zatim je slijedio brzinski ispit Kukača – Donje Primišlje, pa Slunj 1 i Slunj 2, slijedi brzinski ispit Donje Primišlje – Kukača te noćni brzinac Korana u Karlovcu.

Reli je nastavljen u nedjelju brzincem Mrežnički Novaki – Pećurkovo Brdo 1. Slijedio je brzinski ispit Duga Resa – Vinski Vrh 1, pa Mali Modruš Potok – Grdun 1, Mrežnički Novaki – Pećurkovo Brdo 2, Duga Resa – Vinski Vrh 2 i Mali Modruš Potok – Grdun 2. Prvo mjesto obranili su prošlogodišnji pobjednici Nikolay Gryazin i Konstantin Aleksandrov u Citroenu C3 Rally 2, drugi su bili Španjolci Jose Maria Lopez i David Vasquez u Škodi Fabiji Rally 2 i treći Lauri Joona i Janni Hussi uz Finske u Škodi Fabiji Rally 2.

Najbolja hrvatska posada bila je Vilijam Prodan i Marko Stiperski iz Opatije, koji su u Ford Fiesti Rally 3 osvojili osmo mjesto. Jan Pokos iz Opatije i Slovenac Vili Ošlaj u Ford Fiesti Rally 3 bili su deseti.

Ceremonijalni cilj i podjela nagrada bili su ispred Nikola Tesla Experience Centra, a pehare i nagrade najboljima su uručili karlovački gradonačelnik Damir Mandić i direktorica utrke Mirjana Šimek Bilić.

Na trećem izdanju ovog natjecanja nastupile su i posade iz Karlovačke županije, između ostalih vozili su i član Auto kluba Četiri rijeke iz Karlovca, Željko Magličić, koji je bio jedan od inicijatora održavanja ovog relija, njegov suvozač je Ivan Poljak, a vozili su Ford Fiestu Rally 4. Magličić i Poljak izborili su 35. mjesto.

Manifestaciju je otvorio karlovački gradonačelnik Damir Mandić, koji je i bio starter prva dva vozila. Ispred Karlovačke županije prisutnima se obratio direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak, koji je bio i starter trećoj posadi.

Foto: Grad Karlovac