MAČEVANJE OSTALI SPORTOVI

Pukla ljubav zbog rata, kći velike legende otkrila: ‘Kako bih to objasnila tati? Izbrisao bi me iz života‘

Rat između Rusije i Ukrajine ostavio je utjecaj i na ovaj sportski par. Ruski mačevaoci Kostja Lohanov i Sofija Pozdnjakova nisu uspjeli održati svoj brak na životu zbog ratne situacije, a kao glavni razlog njihovog rastanka navodi se to što se Lohanov nije vratio u domovinu.

Lohanov je za vrijeme rata prvo bio na operaciji u Njemačkoj, a zatim se preselio u Ameriku, zbog čega na kraju veza nije ni uspjela.

  • Kostja je u veljači 2022. otišao u Njemačku na operaciju, a tada je međunarodna situacija eskalirala. Odlučili smo da tijekom oporavka živi tamo jer nije bilo jasno što se događa s letovima. U tri mjeseca koliko se nismo vidjeli, odnos se počeo pogoršavati, a ja sam preispitala neke točke. Rijetko propuštam važne korake u životu. Probudila sam se jedno jutro i nazvala Kostju. Rekla sam mu da neću doći. Objasnila sam mu da nema razloga da nastavimo – rekla je Sofia.

U nastavku je otkrila da se i on složio s njom, iako ju je prvobitno nagovarao drukčije.

  • Ostala sam čvrsta. Da je htio nastaviti naš život, vratio bi se. Međutim, nije. Voljeli smo se, bilo je ljubavi, ali se i ona izgubila kada je on otišao. To se dogodilo jer je tako moralo biti. Ništa se u životu nije slučajno .Drago mi je da je Kostja uspio u Americi, da radi tamo, da ima studente. Što bih dobila da sam otišla u Ameriku? Shvatila sam da neću moći razgovarati s roditeljima. Kako da sve to objasnim svom tati … Jednostavno bi me izbrisao iz svog života – dodala je Sofia.

Inače, Sofija Pozdnjakova je kćer legendarnog Stanislava Pozdnjakova, mačevaoca s četiri zlatne olimpijske medalje. Ona je također na dobrom putu da nastavi očevim stopama s dvije Olimpijske medalje.

Izvor: SN Foto: Aa/abaca Press/profimedia