ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

PRVENSTVO HRVATSKE: U dva dana karlovački atletski klub uzeo 11 odličja, od čega 5 zlatnih medalja

Karlovac je protekli vikend bio u središtu pozornosti hrvatske atletike atletika. Na stadionu s desne obale Korane održano je Pojdinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe seniorke i seniore i seniorke u organizaciji Atletskog kluba Karlovac. Članovi Atletskog kluba Karlovac osvojili su sveukupno 11 odličja.

Drugoga dana, u nedjelju, atletičari Atletskog kluba Karlovac osvojili su dvije zlate, tri srebre i jednu brončanu medalju. U utrci na 400 metara s preponama dva odličja uzeli su natjecatelji AK Karlovac: Lea Novković osvojila je srebrnu medalju plasiravši se iza Varaždinke Lešćak. Hrvoje Neralić je u utrci na 400 metara s preponama osvojio zlatnu medalju. Helena Valentić je osvojila broncu na 3000 metara, Tomislav Novosel je pobijedio na 5000 metara te je s dvije zlatne medalje jedan je od najuspješnijih natjecatelja prvenstva. Bruno Belčić je u nedjelju osvojio srebrnu medalju na 3000 metara sa zaprekama. Karlovačka štafeta 4×400 metara je zauzela drugo mjesto i prisvojila si srebrnu medalju. Trčali su još Franjo Špišić, Andrej, Bruno Belčić i Hrvoje Neralić.

Pet medalja osvojili su atletičarke i atletičari Karlovca prvog dana pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe seniorke i mlađe seniore. Podsjetimo da su zlatne medalje za AK Karlovac u subotu osvojili Bruno Belčić na 1500 metara, Tomislav Novosel na 3000 metara i Helena Valentić na 3000 metara sa zaprekama. Srebrne medalje osvojili su Lea Novković na 100 s preponama, a brončano odličje pripalo je za Hrvoja Neralića na 110 metara s preponama.

Od 20-ak klubova iz cijele Hrvatske koji su nastupili na ovom prvenstvu u Karlovcu, domaći atletičari i atletičarke pokazali su da su trenutno, uz zagrebačke klubove Agram i Dinamo Zrinjevac te splitski ASK, u samom vrhu hrvatske atletike. U dva dana osvojili su 11 odličja, od čega čak 5 zlatnih!

U četvrtak karlovačke atletičarke i atletičare očekuje atletski miting, a vikend je rezerviran za državno prvenstvo mlađih seniora i seniorki, do 23 godine starosti.

SVI REZULTATI
Prvi dan: https://www.has.hr/images/stories/HAS/webrez/2021/phms2021/1/satnica1.html
Drugi dan: https://www.has.hr/images/stories/HAS/webrez/2021/phms2021/2/satnica2.html

Foto: R. Fajt/Kaportal