OSTALI SPORTOVI VESLANJE

PRVENSTVO HRVATSKE: Dvije posade Korane u A finalima: Konjevoda i Hajdin peti, Bauer i Šušnjar četvrti

32. (79.) Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane (A i B finala) održano je u subotu i nedjelju na regatnoj stazi Jarun u Zagrebu uz nastup najboljih posada seniora i lakih seniore te veterana u Lijepoj Našoj. U tom elitnom društvu veslačica i veslača Veslački klub Korana nastupio je s dvije posade dvojca na pariće.

Veslači Korane Mario Konjevoda i Luka Hajdin veslali su finale A u konkurenciji 6 seniorskih dvojca na pariće te kroz cilj prošli peti u vremenu 7:18.51. U prednatjecanju su bili prvi u grupi u vremenu 7:08.88. U konkurenciji je sveukupno bilo 9 posada.

Prvo mjesto osvojio je svjetski nepobjedivi dvojac HAVK Mladost s posadom Valent i Martin Sinković. Druga je posada VK Trešnjevke (Cesarec/Poljančić), a treća posada splitskog HVK Mornara (Mahmutović/Bošković). Četvrto mjesto zauzeo je dvojac na pariće VK Croatije iz Zagreba (Habuda/Savić). Peta je Korana, a posljednje, 6. mjesto u A finalu utrke seniorskih dvojca na pariće zauzela je posada zagrebačkog VK Jaruna (Fran i Josip Božić -Jokić).

U utrci dvojca na pariće za lake seniore Koranina druga posada na ovoj regati veslala je u A finalu i zamalo se domogla brončane medalje. Mauro Bauer i Igor Šušnjar prošli su kroz cilj četvrti u vremenu 7:06.89. U prednatjecanju su bili drugi u grupi u vremenu 7:34.59. I u ovoj utrci je u konkurenciji sveukupno (a i B finale) bilo 9 posada.

Prvo mjesto u toj utrci osvojila je posada dvojca na pariće za lake seniore VK Neptun (Čondrić/Puljić), druga je VK Trešnjevka (Jednobrković/Possi), treća HVK Mladost (Morić/Žalac). Četvrta je VK Korana, peto mjesto pripalo je za VK Jadran Rijeka (Horvat/Katić) i konačno šesto mjesto u A finalu zauzela je VK Trešnjevka (Pavičić/Jurčić).

Svi rezultati regate:
https://furkisport.hr/rezultati/index.php?page=index&event=38&menu=1

  • S veslačkim dvojcem Konjevoda i Hajdin sam jako zadovoljan. Cilj nam je bio ući u finale, što smo i ostvarili, obzirom da su oni relativno mlada posada. Hajdin je još junior i nastupa prvu godinu u seniorskoj konkurenciji i to je zasigurno za njega uspjeh. Od našega drugog dvojca, Bauer i Šušnjar, nadali smo se medalji. Nažalost to nisu ostvarili. Međutim, od drugog mjesta dijelile su ih nepune tri sekunde a od trećeg jedna sekunda. Tu se vidi da su finalnu utrku odveslali jako dobro. Dali su sve od sebe, prvu godinu su juniori a natjecali su se u seniorskoj konkurenciji. U cjelini možemo biti zadovoljni – kaže trener Zlatko-Minja Katušin.

U ukupnom poretku klubova VK Korana zauzela je 12. mjesto od 17 klubova koji su nastupili. Konačan redoslijed: 1. Mladost 2. Trešnjevka 3. Mornar 3. Iktus 5. Istra 6. Jarun 7. Gusar 8. Croatia 9. Neptun 10. Zagreb 11. Jadran Rijeka 12. Korana 13. Jadran Zadar 14. Ošjak 15. Biokovo 16. Baranja 17. Marina Kaštela.

KAveKAŠima slijedi 28. svibnja u Jadranovu utrka Veslačkog kupa ‘Miljenka Finderlea’, a 4. i 5. lipnja nastupit će na velikoj međunarodnoj Jumbo regati na Jarunu.