OSTALI SPORTOVI

Proglašeni najuspješniji prošlogodišnji sudionici auto i karting natjecanja Hrvatskog auto i karting saveza

Potvrđena je izvrsnost brojnih automobilista iz Karlovačke županije koju je već prezentirao i nagradio Auto i karting savez Karlovačke županije u prosincu 2023.

Najbolje rezultate ostvarila je mlada Ogulinka Erika Marija Kušić (AK Klek), okrunjena dvjema titula, najuspješnije vozačice, kao i najuspješnije u poretku juniorki discipline kronometar. Državnog prvaka ima i AK Ozalj, Dražena Krznarića, u disciplini autocross. Pored njih, zapažene rezultate ostvarili su još Marko Pleše, Karlo Jandri i Ante Huljev (svi AK Ozalj) te Robert Pleše i Petar Šajn (AK Klek).

Ogulinski AK Klek najuspješniji je organizatora discipline Formula driver, a AK Ozalj je nagrađen zlatnom plaketom za osvojeni višestruki naslov prvaka HAKS-a u konkurenciji klubova discipline autocross.

Od triju klubova u sastavu Auto i karting saveza Karlovačke županije prošle godine su samo spomenuta dva sudjelovali organizatorski i natjecateljski te su oba polučila uspjeh. Ove godine im se natjecateljski i organizacijski priključuje i karlovački AK Četiri rijeke koji će uz brojne vozače u raznim disciplinama 11. svibnja ove godine organizirati i slalom utrku u Lasinji i Pisarovini.

Izvor: AKSKŽ