OSTALI SPORTOVI VESLANJE

PRESICA U KORANI: Zlatko Katušin: „Ovogodišnji rezultati poticaj su da budu još bolji u idućoj sezoni“

Konferencija za novinare u Veslačkom klubu Korana na Dubovcu održana je povodom nastupa članova kluba na Balkanijadi u Rumunjskoj, a članica Korane Ema Hodak osvojila je brončanu medalju.

Presicu su održali veslačica Ema Hodak, veslači Luka Hajdin i Josip Jakšić te trener Zlatko Katušin. Trener Katušin osvrnuo se općenito na nastup mladih hrvatskih veslača/ca na ovogodišnjoj Balkanijadi.

  • Hrvatska je sudjelovala s 52 natjecatelja i osvojene su četiri medalje. Naš klub imao je u sastavu reprezentacije jednu veslačicu i dva veslača. Ema Hodak nastupila je u samcu za juniorke B i u četvercu za juniorke B, Luka Hajdin u samcu za juniore A, a Josip Jakšić trebao je veslati u dvojcu na pariće za juniore B, ali je dan prije utrke morao odustati zbog viroze. Ema Hodak ostvarila je značajan uspjeh osvajanjem brončane medalje, a s četvercem je bila četvrta. Luka Hajdin bio je peti u samcu za juniore A. Možemo biti zadovoljni učinjenim u Rumunjskoj. Uvjeti su bili vrlo teški, na granici regularnosti, ali su bili za sve isti, tko se bolje snašao bio je bolji – kazao je trener Zlatko Katušin dodavši kako su ovogodišnji rezultati poticaj da budu još i bolji.
  • Obje utrke bile su vrlo zahtjevne i teške, staza je na početku bila mirnija, a zatim su bili valovi. Veslala sam po uputama trenera i na kraju je dobro završilo. Zadovoljna sam s osvojenom medaljom. U četvercu smo bile blizu medalje, ali nismo se snašle na valovima – kazala je brončana Ema Hodak.
  • Peto mjesto nije u skladu s mojim očekivanjima, iako ne mogu reći da sam razočaran, uvjeti su me blago rečeno iznenadili. Veslao sam najbolje što sam mogao. To me motiviralo da još više radim, sada znam gdje su mi greške, pa se moram njima više posvetiti – dodao je Luka Hajdin.

Josip Jakšić nije nastupio zbog bolesti, dan prije nastupa obolio je od viroze i morao je odustati, a trebao je veslati u dvojcu na pariće za juniore B s Lukom Sabeljom iz zagrebačke Croatije. Naglasio je kao mu je žao što je tako ispalo ali da se nada kako će u buduće imati još prilike za nastupe s partnerom iz zagrebačkog kluba.

Katušin je na kraju naglasio kako od svojih veslačica i veslača u idućoj sezoni očekuje nastavak dobrih rezultata, kako na prvenstvu Hrvatske i ostalim regatama, tako i u dresu s hrvatskim grbom.