OSTALI SPORTOVI TENIS

Preminuo jedan od najboljih hrvatskih tenisača svih vremena i bivši finalist Wimbledona

U 85. godini života preminuo je Boro Jovanović, bivši finalist Wimbledona u paru s Nikolom Pilićem i jedan od najuspješnijih hrvatskih tenisača u povijesti.

Rođen je u Zagrebu 21. listopada 1939., a nakon završetka igračke karijere 1974. bio je i teniski trener. Međunarodni teniski savez (ITF) ga je 2016. nagradio za poseban doprinos Davis Cupu.

Vijest o Jovanovićevoj smrti objavio je Hrvatski teniski savez, čije priopćenje prenosimo.

Jedan od najboljih hrvatskih tenisača svih vremena, Boro Jovanović, više nije s nama. Preminuo je u 85. godini, nakon što je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskom i svjetskom tenisu. Prošle godine dobio je Nagradu za životno djelo u tenisu Hrvatskog teniskog saveza, kao priznanje za golem doprinos sportu i za rezultate koje je ostvario. S Nikolom Pilićem bio je finalist Wimbledona u paru 1962., a u dva navrata je (jednom s Pilićem, jednom samostalno) bio proglašen za najboljeg sportaša Jugoslavije u tradicionalnom izboru Sportskih novosti. Osvojio je i zlato na Mediteranskim igrama u paru s Pilićem, te broncu pojedinačno, a u profesionalnoj eri imao je nekoliko zapaženih rezultata na nekim od najvećih turnira, koji se danas mogu usporediti s natjecanjima iz ATP-ove serije Masters 1000. Datum posljednjeg ispraćaja bit će objavljen naknadno, a obitelji Bore Jovanovića izražavamo najdublju sućut“, objavio je HTS.

Izvor: HTS/SN Foto: Željko Puhovski/CROPIX