OSTALI SPORTOVI

POLUFINALE ITALIJE: U konkurenciji 58 vozača najbolji je bio Hrvat Roko Ivandić

Motokrosist (klasa 65 ccm) Roko Ivandić (član kluba Manzano kod Udina) dominirao je najboljim vremenom na slobodnom treningu, pobjedom u kvalifikacijskoj utrci i u obje vožnje te se uvrstio u finale talijanskog prvenstva.

U Grottazzoliniu središnjoj Italiji vožene su polufinalne utrke prvenstva Italije, za kadete u klasi 65 ccm, najkvalitetnijeg europskog nacionalnog prvenstva. Radi tog nastupa Hrvat Roko Ivandić propustio je nastup na utrci prvenstva Hrvatske u Petrinji.

  • Vožen je slobodni trening, kvalifikacijska utrka po čijem se rezultatu izlazi na startnu rampu, i prva vožnja. Iako je na stazi Crossodromo Guido Catini nastupio prvi put Ivandić je pokazao prilagodljivost i izuzetnu brzinu i ponovno bio najbolji. U prvoj vožnji startao je peti. Glavni rival ponovno je bio znanac s utrka europskog prvenstva Anthony Montoneri koji je vodio utrku. Naš vozač je Montoneria prestigao u predzadnjem krugu i vodstvo održao do kraja. U drugoj vožnji bio četvrti na startu. Sredinom utrke ponovno je prestigao Montoneria, povećao prednost i sigurno pobijedio. Ovom pobjedom Ivandić je osigurao nastup u tri finalne utrke Prvenstva Italije koje se voze ujesen. Sad je ukupno ispred Anthony Montoneria i Maura Musca – objašnjava Ribničanin Željko Car.

PRVENSTVO HRVATSKE I OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE: Šimun Ivandić vodeći je u ukupnom poretku

U petoj utrci prvenstva Hrvatske u moto krosu održanoj u Petrinji zabilježen je solidan nastup vozača iz Karlovačke županije.

U B ligi motora do 250 ccm, vozač MCK Štefanac Sebastian Horvat, bio je pobjednik a Filip i Luka Spudić bili su sedmi i osmi. Tin Galović u klasi Open zauzeo je 4 mjesto. U konkurenciji Veterana A Ivica Jakopec je šesti, Veterana B Igor Drešar peti, a Veterana C Jože Starešinić četvrti. U konkurenciji klubova MCK Štefanac zauzeo je 2. mjesto u konkurenciji B lige i Veterana.

  • Od vozača MK MX Ribnik nastupio je Šimun Ivandić. U odsutnosti Roka, u klasi 65 ccm najbolji je bio Stefan Lence ispred Davida Dorčića i Alexa Bogataj Savića. U klasi 125 ccm, Šimun Ivandić je dobro startao, proklizao u prvom zavoju i pao te se lakše ozlijedio. Nastavio je sa zadnjeg mjesta i došao drugi iza Lukasa Oseka. Zbog prašine i loše vidljivosti druga vožnja nije održana – kaže Car.

Nakon pet održanih utrka prvenstva Hrvatske Šimun Ivandić vodeći je u ukupnom poretku, dok je Roko Ivandić s utrkom manje izgubio vodeću poziciju.