ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

POKLON ZA SV. NIKOLU: Pobjednica 8. Karlovačkog cenera Matea Parlov Koštro ispunila olimpijsku normu

Hrvatska olimpijska ekspedicija za Tokio povećala se za jedno ime. Za nas je najvažnija vijest da je naša Matea Parlov Koštro (28) s istrčanih 2;28:52 u maratonu ispunila olimpijsku normu (2;29:30).

– Super je osjećaj! Velika je to stvar, cijeli život treniram za nešto ovakvo – bila je prva reakcija presretne Matea.

– Zezala sam sa svojima prije utrke da ću ostaviti tenisicu u prozoru da mi Sv. Nikola donese normu. Nije baš skromno, ali uspjelo je – uz smijeh će Zagrepčanka dodavši – Ovo je velika stvar i za moju obitelj jer sam obećala svima da nećemo ostati samo na Mati Parlovu kao olimpijcu – uz osmijeh je zaključila rođakinja našeg legendarnog boksača.

Hrvatska atletika je ovime dobila i petu normu za Tokio (Sandra Perković, Sara Kolak, Bojana Bjeljac, Filip Mihaljević), a ukupno sada imamo 27 sigurnih olimpijaca.

Matei je to bio treći završeni maraton u karijeri, nakon Berlina 2018. i Seville lani, a osobni je rekord popravila za gotovo četiri minute (2;32:43). Zauzela je 18. mjesto, ali puno važnije, ispunila je glavni cilj zbog kojeg je došla u Valenciju.

Inače Matea Parlov Koštro pobjednica je ovogodišnjeg 8. Karlovačkog cenera, najpoznatije ulične utrke u Hrvatskoj.


Četiri polumaratonca brža od svjetskog rekorda!

Priča dana u Valenciji bili su polumaratonci. Kenijac Kibiwott Kandie je istrčao 21 kilometar za 57:32 minute i srušio svjetski rekord koji je od rujna prošle godine držao Geoffrey Kamworor (58:01).

No, da priča bude nevjerojatnija, još trojica polumaratonaca su trčala brže od dosadašnjeg svjetskog rekorda – Jacob Kiplimo (57:37), Rhonex Kipruto (57:49) i Alexander Mutiso (57:59)! Etiopljanka Genzebe Dibaba, svjetska rekorderka na 1500 m, u debitantskom je polumaratonu pobijedila s 1;05:16.


Foto: Facebook Karlovački cener