ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

Pobjedom u maratonskoj utrci u Hannoveru, Matea Parlov Koštro, ostvarila olimpijsku normu za Pariz 2024.

Pobjedom na nedjeljnom ADAC maratonu u Hannoveru (Njemačka), sjajna hrvatska atletičarka Matea Parlov Koštro, ostvarila je normu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, a ujedno i plasman na ovogodišnji SP u Budimpešti.

Pritom je ostvarenim vremenom 2:25:45 postavila novi rekord hannoverske staze te za čak tri minute poboljšala osobni rekord.

Aktualna europska doprvakinja (Muenchen 2022.) ostvarila je uvjerljivu pobjedu ispred Kenijke Pauline Mutwa Thitu (2:29:25) i meksičke maratonke Risper Gesabwe (2:29:49). Sukladno taktici koju je najavio njezin trener Slavko Petrović, Parlov Koštro je na polovici staze imala rezultat 1:12:34, koji je već bio pokazatelj da je u pravom ritmu za rezultat čak i znatno bolji od željene norme.

  • Jako sam zadovoljna pobjedom i ostvarenom olimpijskom normom. Istrčala sam i novi osobni rekord te novi rekord staze. Imala sam dva ‘pace makera’ koji su mi pomogli držati tempo. Zahvalna sam svima – cijelom mojem timu, sponzorima, organizatorima i svim ljudima koji su nas došli bodriti – izjavila je hrvatska maratonka po ulasku u cilj maratona.

Matea Parlov Koštro, ovogodišnja dobitnica HZSN-ovog priznanja za suradnju s medijima, druga je hrvatska sportašica i druga maratonka s olimpijskom normom, nakon Bojane Bjeljac, koja je zaslužila normu u prosincu 2022. u Valenciji.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita maratonki Matei Parlov Koštro na trijumfu u Njemačkoj koji joj je donio ostvarenje olimpijske norme za Igre u Parizu 2024. godine!

HOO/Vinko Knežević Foto: Prigorski.hr