BICIKLIZAM OSTALI SPORTOVI

PLITVICE VALLEYS BIKE WEEKEND 2021: Boris Basta opet najbrži!

Najbrži je bio Boris Basta te ostvario ukupnu pobjedu sa vremenom 1:22:53, Domagoj Milaković je zauzeo 5. mjesto, Zvonimir Klarić 10., dok je Maja Batalo Klarić zauzela 4. mjesto u konkurenciji žena.

Plitvice Valleys Bike Weekend 2021, zanimljivo biciklističko događanje održano je tijekom produženog vikenda od 3. do 6. lipnja u organizaciji Turističke zajednice Općine Rakovica & BK Crna Kraljica Plitvice. Bila je to sjajna prilika za istraživanje okolice Plitvica na dva kotača, za uživanje u čudesnoj prirodi, i u okusima lokalnh delicija.

Prvo je na rasporedu bio Lička kapa MTB Tour, zahtjevan uspon na 1647 m visoku Golu Plješivicu, prirodnu granicu BiH i Hrvatske, sa koje se pruža spektakularan pogled. Idući dan biciklisti su imali priliku posjetiti Ranch Dolina Jelena, hraniti divlje životinje, te se u sumrak šumskim putevima vratiti u bazu.

Subota je bila rezervirana za Barać Caves Bike Tour, obiteljsku biciklijadu koja se vozila od Grabovca, iznad kanjona Korane, pa do srednjovjekovne kule Stari grad Drežnik i Baraćevih špilja, te povratak na Plitvice ART FARM. Na platou ispred Baraćevih špilja organiziran je špiljski piknik uz sjajnu ponudu delicija lokalnih proizvođača. Biciklijada Barać Caves Bike Tour je objedinila upravo sve ono što moderni cikloturizam traži, i čini ga sve ozbiljnijim čimbenikom na turističkim kartama. Povijesna priča srednjovjekovne kule Stari grad Drežnik, sjajno uređene biciklističke i pješačke staze, odlična gastro ponuda i naravno ugodna i sigurna vožnja Plitvičkim dolinama.

U nedjelju je na rasporedu bila MTB utrka Plitvice valleys XCM. Na atraktivnoj stazi dugoj 32 km, sa 700 m visinske razlike, nastupili su i karlovački biciklisti Boris Basta, Domagoj Milaković, Zvonimir Klarić te Maja Batalo Klarić. Najbrži je bio Boris Basta te ostvario ukupnu pobjedu sa vremenom 1:22:53, Domagoj Milaković je zauzeo 5. mjesto, Zvonimir Klarić 10., dok je Maja Batalo Klarić zauzela 4. mjesto u konkurenciji žena.

Foto: Denis Stošić, TZ Plitvičke doline