INLINE HOKEJ OSTALI SPORTOVI

PIŠU POVIJEST: Karlovačke hokejašice odigrale prvu prvenstvenu utakmicu u hokeju na ledu

Utakmica je odigrana u dvorani Velesajam Zagreb u sklopu Prvenstva Hrvatske u hokeju na ledu za žene. Iako, poražene 21:0 Karlovčanke se ne predaju već pune optimizma nastavljaju igrati i dalje.

Još početkom travnja 2017. na Vunskom polju s treninzima je započela prva karlovačka ženska in-line hokejaška selekcija u Hrvatskoj. Okupilo se tada desetak seniorki čiji entuzijazam ni danas ne izostaje. U ovoj godini ekipa se povećala na 20 članica. Tijekom godine treniraju hokej na rolama u dvorani. Motivirane trenerom Ratkajem odlučile su nastupiti i na ledu, u Prvenstvu Hrvatske.

Karlovac je nedavno po prvi puta imao svoju ekipu na Prvenstvu Hrvatske u hokeju na ledu. Prvu utakmicu odigrale su protiv ekipe zagrebačkih „Munja“, nažalost i poražene 21:0.

– Unatoč porazu, ponosne smo jer je ovaj meč povijesna utakmica za nas. Uvjerene smo da pišemo povijest! Silan trud, optimizam, želja i lavovska borba ipak nisu bile dovoljne. Poražene smo ali se ne predajemo. Među nama sigurno ima talenata, potencijala i mladih snaga koje tek čekaju značajne utakmice. Krasi nas zajedništvo koje smo nakon utakmice pokazale bodreći se i potičući jedna drugu – naglašava Andreja Barberić, članica ekipe.

– Pripreme nastavljamo na ledu kod Sokolskog doma s nestrpljenjem iščekujući našu slijedeću utakmicu. Obzirom da Karlovac sada ima led vjerujemo da ćemo prvenstvene utakmice hokejašica dovesti i u naš grad – dodaje Barberić.

Za IHK Karlovac nastupile su: Mirna Sertić, Josipa Zagudajev, Andreja Barberić, Anita Lukačić, Leonarda Mikšić, Lucija Špigelski, Mia Primužak, Ana Hajsan, Nikolina Gačić, Rea Purgar, Dorontina Lekaj, Dora Spudić, Buga Vlašić, Nika Babić, Mia Šnajder, Ema Hranilović.

Podsjetimo još i da su početkom ove godine na pripreme hrvatske reprezentacije pozvane članice IHK Karlovac Leonarda Mikšić i Mirna Sertić, te su s reprezentacijom nastupile na SP-u hokeja na ledu za žene.

Foto: IHK Karlovac