OSTALI SPORTOVI PLANINARSTVO

PD DUBOVAC: Započeli Otvoreni dana Penjačkog centra u Školskoj sportskoj dvorani na Rakovcu

Svi zainteresirani će se moći upoznati s umijećem penjanja po umjetnoj stijeni od 09.-25.11.2022. godine, u terminima ponedjeljkom, srijedom i petkom, od 19,00-19,45 sati i od 20,00-20,45 sati.

Stijena je otvorena za sve koji se žele okušati u ovom atraktivnom sportu. Ne ustručavajte se doći i isprobati novi olimpijski sport! Svoj dolazak možete najaviti voditelju Penjačkog centra Davora Špac preko kontakta na web stranici društva.

Glavni cilj je popularizirati umjetnu stijenu kod mlađe populacije, kako bi se priključili planinarskim društvima i na taj način korisno i zdravo provodili slobodno vrijeme. Jedino što je potrebno za okušati se u sportskom penjanju je dobra volja i čiste tenisice.

Projekt je financiran iz Javnog natječaja za financiranje projekata udruga iz sredstava tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o. za 2022. godinu.

KARLOVČANKA ANJA SANTINI MIKULIĆ ODLIČNA U ZAGREBU I SPLITU

Održano je 3. kolo Boulder lige u PK Fothia Zagreb na kojem je Karlovčanka Anja Santini Mikulić, članica zagrebačkg kluba. Hrvatska reprezentativka iz Karlovca u penjanju po umjetnoj stijeni pomela konkurenciju u kategoriji juniorki i osvojila pojedinačno i ekipno prvo mjesto.

Drugog dana natjecanja demonstrirala je apsolutnu penjačku nadmoć i nad najvećom konkurenticom, Splićankom Vanom Piccini, uzima joj 1. mjesto, ali ne i ukupno prvo mjesto zbog prijašnjih nešto slabijih rezultata.