OSTALI SPORTOVI REKREACIJA

Ovogodišnji festival sportske rekreacije ponudio je raznolike sportske aktivnosti, a nastupili su građani od 7 do 77 godina

4. Karlovački festival sportske rekreacije održan je u sklopu „Zvjezdanog ljeta“ 2024. kojim je obilježen 445. rođendan Karlovca, a organizatori su bili Karlovački savez sportske rekreacije u suradnji s udrugama članicama Saveza organizirao je IV. Karlovački festival sportske rekreacije. Suorganizatori festivala bili su sportski djelatnici: Marina Capan, Miro Palajsa, Đuro Batinić, Dražen Marić, Gabrijela Šalković, Vladimir Rutnik, Željko Vukelić i Ljiljana Vokić.

– Započeli smo jutarnjom gimnastikom i nordijskim hodanjem na kojem su nam se pridružili članovi Kluba umirovljenika. U šetnji šumom, u organizaciji PD Dubovac, od Nacionalnog svetišta Svetog Josipa do planinarskog doma Zvonimir Plevnik na Kalvariji uživali su naši sugrađani koji su se, nakon uspona, osvježili i opustili u planinarskom domu. Konjički klub Karlovac organizirao je dan otvorenih vrata, a naši najmlađi uživali su u jahanju i druženju s konjima. Disco na rolama koji je organiziran u dvorani IHK Karlovac u Vojarni Luščić uživalo je stotinjak posjetitelja, od najmlađih do iskusnih rolaša uz dobru muziku 80′ i svjetlosne efekte – kaže Marina Capan, predsjednica Karlovačkog saveza za sportsku rekreaciju.


8:30 JUTARNJA GIMNASTIKA – Vunsko polje
8:30 NORDIJSKO HODANJE – Vunsko polje
9:00 ŠETNJA „HODANJEM K ZDRAVLJU“ – Polazak ispred Nacionalnog svetišta
svetog Josipa do Planinarskog doma ‘Zvonimir Plevnik’ na Kalvariji
9:00 TENISKI TURNIR ( Teniski tereni ŠSD Mladost)
9:00 BICIKLISTIČKI TRENING – Vunsko polje
9:30 UTRKA GRAĐANA ( 2 km) – Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac
10:00 NOGOMETNI TURNIR – nogometno igralište NK Radnik, Gaza
10:00 KUGLAČKI TURNIR – Kuglana Željezničar
19:00 KONJIČKI KLUB KARLOVAC – dan otvorenih vrata – Put D. Trstenjaka 2/3
20:00 DISCO NA ROLAMA – Vojarna Luščić – dvorana IHK Karlovac


REZULTATI TURNIRA I UTRKE:

Na stadionu NK Radnik na Gazi održan je nogometni turnir u kategorijama veterana i limača. Turnir je okupio 60 igrača i oko 100 gledatelja. U kategoriji veterana prvo mjesto osvojila je ekipa NK Radnik (Miloš, Kuzman, Jahija, Bažant, Požega, Mesarić). Drugo mjesto pripalo je ekipi Paklene Naranče (Kralj, Milanović, Krnjaić, Golubić, Domić, Rođo), dok je treće mjesto zauzela ekipa Brakić interijeri (Lekić, Lugar, Bišćan, Ivanović, Vuković, Osmičević).

U kategoriji limača, prvo mjesto osvojila je momčad B (Šuštić, Lugar David, Lugar Leon, Plemić, Radaković, Vuljanić, Tonković). Iz te momčadi, Šuštić je proglašen najboljim vratarom, a Plemić igračem turnira. Drugo mjesto zauzela je momčad C (Babić, Bakić, Majstorović, Fazlić, Lorković, Rutnik), dok je treće mjesto pripalo momčadi D (Jovanović, Asani, Magdić, Škrtić, Jurčević, Banić, Mesarić), u kojoj je najbolji strijelac turnira bio Jurčević. Četvrto mjesto zauzela je momčad A (Franić, Colnar, Šimleša, Mraović, Dolinar, Meanđija).

KK Željezničar se po četvrti put priključio tom festivalu i ponudio je održavanje kuglačkog turnira ovaj put s umirovljeničkim udrugama iz Ozlja, Duga Rese, Karlovca i ekipa domaćina Željezničari & prijatelji. Turnir otvorili “penzići” iz Ozlja, Duga Rese, a nastavili Karlovčani i Željezničari. Natjecanje se odvijalo na način da su ekipe sastavljene od 6 igrača „bacali“ sve u pune po tri hica. Prvo mjesto zasluženo je osvojila ekipa Željezničari & prijatelji sa 600 oborenih čunjeva ispred Umirovljenika iz Duga Rese s 594 čunja, a Karlovački umirovljenici su bili treći sa 507 čunjeva, dok je ekipa umirovljenika iz Ozlja zauzela četvrto mjesto s 456 oborenih čunjeva.

Na teniskim terenima Školske sportske dvorane održan je turnir u parovima, a pobjednici su: 1. Ribičić /Brkić, 2. Ostarčević/Laić i 3. Furač/Drašković.

U utrci građana na 2 kilometra, sa startom i ciljem kod Aquatike, a prva tri plasirana kod muških i kod ženskih bili su: 1. Matija Volović, 2. Nevio Božić i 3. Zlatko Drakšić kod muških, a kod žena 1. Zrinka Pavlov, 2. Maja Purgar i 3. Iva Alibašić.