OSTALI SPORTOVI VESLANJE

OSMERCI NA SAVI: Veslačka regata na kojoj su na stazi dužine oko 4000 m nastupila i dva karlovačka veslačka veterana

Istovremeno kad je u subotu, 23. listopada, na Kupi u Karlovcu održana tradicionalna Koranina klupska regata, na rijeci Savi u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog akademskog veslačkog kluba Mladost održana je 7. regata Osmerci na Savi, koja je ujedno i prva regata u sklopu Capital Cup-a za sezonu 2021. – 2022. Veslalo se u kategorijama seniora, juniora, veterana i početnika …

Veslanje u Zagrebu ima svoju dugu povijest. Prvi veslački klub osnovan je 1912. godine koji danas djeluje kao HAVK Mladost, a tijekom godina osnivaju se i drugi veslački klubovi pa se tako Zagreb može podičiti da u njemu djeluje još sedam veslačkih klubova.

  • Svjesni smo situacije i razloga koji su uzrokovali otkazivanje gotovo svih regata ove godine. Međutim, sada kada su se regate počele ponovno održavati, željeli smo nastaviti tradiciju i ugostiti osmerce na Savi, držeći se, naravno, svih propisanih mjera vezano za COVID-19. – kazao je Goran Nuskern, predsjednik HAVK Mladost.

Među natjecateljima su nastupila i dva karlovačka veslačka veterana, Tihomir Jarnjević i Dario Cvitešić. Oni su veslali u kombiniranoj posadi osmerca zagrebačke Mladosti (kategorija Masters C, mlađi veterani). Pored spomenute dvojice članova karlovačkog rekreacijskog kluba VK Karlovac, u posadi osmerca veslali su još i Krešimir Čulo, Toni Kostelić, Mladen Lužaić, Goran Nuskern, Igor Pavlinić i Ivan Mihaljević, a kormilar je bio Ivo Mladen Maroević.

3. U GRUPI, 7. U VREMENU 17:57,99

U drugoj od tri grupe, posada tog osmerca Mladosti zauzela je 3. mjesto u vremenu 17:57,99. U grupi je nastupilo 7 posada, a sveukupno je u 3 grupe nastupilo 18 posada osmeraca. Prvo mjesto u drugoj grupi osvojila je posada HAVK Mladost iz Zagreba (O16), druga je bila posada zagrebačke Trešnjevke (O16).

Isti taj osmerac je bio zauzeo i sveukupno 7. mjesto u vremenom 17:57,99. Najbolje vrijeme i sveukupni pobjednik regate imala je posada HAVK Mladost (O16) odveslavši stazu u 14:50,62, drugo mjesto prema postignutom vremenu zauzela je posada HAVK Mladost (U-19) s vremenom 15:44,42, a treće posada VK Trešnjevka (O-16) koja je stazu odveslala u vremenu 15:53,06.

SVI REZULTATI https://www.mladost.hr/6602/osmerci-na-savi-23-listopada-2021

Foto: HAVK Mladost