OSTALI SPORTOVI PRENESENO

ONA JE SENZACIJA GODINE! Oči su uprte u mladu Hrvaticu Stefani čije vrijeme dolazi: ‘Želim u formulu‘

Dečki su sporedne uloge u ovoj priči. Najviše nas smetaju dečki maturanti iz Jurija Dobrile u Pazinu, koji nemaju pojma o auto sportu, samo ih nogomet zanima. Drugi su dečki “koji još ne dolaze u obzir” jer “za to ima vremena”. Treći su dečki koji su navikli na stazi gledati Stefani Mogorović (19) u “koferaum”. Ove je godine bila senzacija i najugodnije iznenađenje na krugu.

  • Idoli su mi Michele Mouton (Francuskinja koja je pobjeđivala u WRC-u) i Jamie Chadwick (nova/stara prvakinja Formule W). Cilj? Neka formula – kaže Stefani.

Mlada damo, nadamo se ne Formula 1 jer danas za ući tamo treba milijarda nečega …

  • Dobro, može i ‘četvorka’, otići ćemo pogledati Formulu 4 u Italiju.

Imaš li ideju koliko je i to brzo? Je li te koji puta strah?

  • Sve je OK dok ne gledam na ‘cajgere’. Tek kad bacim pogled dolje, onda me obuzme nelagoda, ali za nju nema vremena.

Stefani je počela tamo gdje svi počinju – u kartingu, a koji u Hrvatskoj, nažalost, nije baš paradna disciplina. Nastupila je i za Hrvatsku na FIA igrama sa Sandrom Ivanjkom. Od 38 reprezentacija bili su sjajni, šesti. Kao svi veliki umorni majstori(ce), i iskusni vozači(ce), 2020. je napravila pauzu. No, ove godine s Renaultom Clio 3 bila je zvijezda Prvenstva Hrvatske. Na kraju je u grupi 3 – 2000, zauzela šesto mjesto iza “vukova” Franića, Nežića, Fehera, Radnjića, Tomljanovića. Ovi naši najbolji vozači neće ove zime mirno spavati, jer Stefani u 2022. dolazi s monstrumom iz Ingolstadta s 400 konja.

  • Još se ne mogu riješiti velike treme prije utrke. Bilo kakva strana glazba me smiruje i koncentrira. Tata je odmah uz auto, a i 2-3 prijatelja mehaničara.

Ove će godine posebno ostati zapamćena utrka u Brnu, gdje je Stefani do prve pobjede nedostajalo “ogromne” 0.002 sekunde iza Valtera Nežića.

  • Čisti peh. Morala sam prljavim dijelom zadnjeg zavoja zbog auta koji je smetao. Dobro je bilo i u Bratislavi. Mislim i da se naš ‘kralj’ Maro Franić zamislio.

Stefani je nastupila i na Mičevcu na kronometru i pobrala novu ‘kantu’.

  • Nije to za mene, kratko traje, a ni nema nekoga da ga tresnem u krmu. Tata kaže da su potrošili osam litara benzina, a na krugu ode i do 80.

U očekivanju je endurance utrke na Grobniku u studenom gdje će voziti ‘4 sata’ s Audijem A3 TCR-om, kojeg dovode prijatelji bosanski gastarbajteri, koji su sjajno uočili da bi Stefani mogla i te kako pomoći njihovom sastavu. I na stazi i u imidžu.

  • Tatu pitam za sponzore, a znam za odgovor …

Stefani je članica junior tima Tokić, u kojem su i Matija Jurišić i Damijan Sekulić.

Izvor: SN/G. Dijaković Foto: Ranko Šuvar/CROPIX