OSTALI SPORTOVI STOLNI TENIS

OD IDEJE DO REALIZACIJE: Ako se „skupe glave“ ambicije dugoreškog stolnoteniskog kluba mogle bi doseći i do vrha Europe?!

“Imamo uvjete, tradiciju, igračku bazu, ali za nešto više bi trebao biti jedan ozbiljniji projekt svih aktera, od kluba do Grada i Karlovačke županije, ali i tvrtki s našeg područja”, kaže Nikica Vukelja.

Stolnoteniski klub Aquaesti unatoč pandemiji koronavirusa redovito treniraju, ali u nešto smanjenom obimu. U dosadašnjem dijelu prvenstva Superlige u šest susreta imaju pet pobjeda i samo jedan poraz i to od prvoplasiranog STK Dr. Časl iz Zagreba koji je objektivno najbolji sastav hrvatske lige u ovom trenutku. U većini susreta s drugim superligašima Aqueastil je favoriti i realno je da su u vrhu. Ali nikad se ne zna, ljudi kažu „lopta je okrugla“ pa je sve još moguće. Zato će drugi dio sezone biti zanimljiv.

– Realnost je biti drugi ili treći – objektivan je Nikica Vukelja, trener dugoreških stolnotenisačica.

No, ambicija klubu iz „Tovina doma“ ne nedostaje. Štoviše, razmišljaju o projektu gdje bi se moglo napasti titulu prvaka Europe. Koliko je to realno bez pomoći šire zajednice zapitali smo glavnog kreatora te ideje:

– Imamo uvjete, tradiciju, igračku bazu, ali za nešto više bi trebao biti jedan ozbiljniji projekt svih aktera, od kluba do Grada i Karlovačke županije, ali i tvrtki s našeg područja. Možda bi zanimljiva marketinška priča bila da pokušamo ići na naslov prvaka Europe, ili nešto slično tome. Recimo da je ovo jedan projekt koji ‘drži vodu’, da li ćemo ići na tu nadogradnju, vidjet ćemo. Ali, takvih ambicija imamo – kaže Vukelja.

Što bi od toga imao sport u Karlovačkoj županiji?

– To bi mogla biti velika promocija Duge Rese i Karlovačke županije, ali i za tvrtke iz naše županije koje ne posluju samo na području cijele Hrvatske već i u inozemstvu. Liga prvaka je vrlo dobro praćena od strane televizijskih kanala Arenasport, Planetsport i Eurosport koji prenose sve te susrete. Za relativno mali novac mogla bi se dobiti velika promocija i reklama, a što može biti zanimljivo i za promociju turizma županije. Mislim da se marketinški može odraditi dosta dobar posao. Siguran sam kad bi ‘skupili glave’ da uspjeh ne bi izostao – zaključuje.

Foto: R. Fajt/Kaportal