OSTALI SPORTOVI VIJESTI IZ HOO

Novi pothvat Dine Levačić – za gotovo deset sati preplivala je izazovni Bristolski kanal

Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić ostvarila je još jedan veliki pothvat – u četvrtak je preplivala Bristolski kanal između Engleske i Walesa.

Najkraći pravocrtni put od jedne do druge točke je 27 km, međutim, zbog jakih struja u tom području ona je otplivala ukupno 42 km. Levačić je plivala devet sati, 51 minutu i 42 sekunde, u moru prosječne temperature 17.5 stupnjeva, i to samo u običnom kupaćem kostimu, kako nalažu pravila preplivavanja.

  • Pozdrav iz Cardiffa, upravo sam isplivala Bristolski kanal i to u rekordnom vremenu za put iz Engleske prema Walesu. Moram reći da je bilo jako, jako izazovno, turbulentno od samog početka, ali to se jednostavno moglo očekivati za ovaj kanal. Sve skupa, jako sam zadovoljna i s ovime sam postala 12. osoba na svijetu koja je ostvarila originalnu trostruku Krunu koja zajedno s ovim preplivavanjem još sadržava i Sjeverni kanal i La Manche – poruka je Dine Levačić.

Podsjetimo, 27-godišnja Splićanka je u ožujku na Novom Zelandu preplivala Cookov prolaz, posljednji kanal koji joj je nedostajao u kolekciji takozvanih “Oceanovih sedam”, i time je postala najmlađa žena u povijesti koja je završila slavni maraton. Prethodno je preplivala kanale Catalina u Kaliforniji (2017.), La Manche (2017.), Moloka?i na Havajima (2018.), Tsugaru u Japanu (2019.), Gibraltarska vrata (2022.) te Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske (2022.).

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Dini Levačić na novom vrhunskom pothvatu – preplivanom Bristolskom kanalu i kompletiranju tzv. originalne trostruke Krune!

HOO/Vinko Knežević Foto: FaH