OSTALI SPORTOVI TENIS

NOGOMETNA LEGENDA U VRBANIĆEVOM PERIVOJU: Na svom prvom teniskom nastupu u Karlovcu Zajec Zeko je upisao i prvu pobjedu!

Bivši nogometaš Dinama, Velimir Zajec Zeko, „Dinamovo med i mlijeko“ kako ga je zvao proslavljeni radijski reporter Ivo Tomić, vrlo čest je gost u gradu na četiri rijeke , a naročito navrati u obližnji Draganić gdje ima imanje na kojem provodi gotovo svaki slobodan trenutak kada je u Hrvatskoj.

Nedavno je iz pera novinara Sanjina Španovića objavljena knjiga Zeko – biografija Velimira Zajeca. Priča je to o stalnoj, naizmjeničnoj borbi nogometne romantike i tragedije u njegovoj igračkoj i postigračkoj karijeri. U razgovoru s preko 30 sugovornika iz svih faza njegovog života, onoj igrača u Dinamu, reprezentaciji Jugoslavije, grčkog Panathinaikosa, sportskog direktora ili trenera u oba ta kluba. Najopsežnije je to ispričana priča o tim periodima u kojima je Zajec imao veliki obol. U knjizi je objavljeno više od 50 dosad neviđenih fotografija.

Zeko kao nogometni ali i teniski rekreativac pokazuje zašto su ga svrstavali među odlične sportaše, najbolje svjetske i hrvatske nogometaše. Navratio je u Teniski klub Karlovac gdje je na najljepšim teniskim terenima u Hrvatskoj, u karlovačkom Vrbanićevom perivoju, odigrao parove.

Velimir Zajec i Dario Smojver pobijedili su Damira Kanceljaka i Pavle Kukića u tri seta 6/1 4/6 7/5. Na svom prvom teniskom nastupu u Karlovcu Zajec Zeko je upisao i prvu pobjedu!

  • Iako je teniski samouk itekako privukao pažnju solidnim znanjem tenisa te privukao pozornost publike u Vrbanićevom perivoju koja je s pozornošću pratila taj teniski dvoboj pohvalivši igranje tenisa nogometne legende. – kaže Dario Smojver, teniski veteran i trener s licencom.

U ugodnom razgovoru na terasi karlovačkog 112-stogodišnjaka Zajec je iznio kako je ugodno iznenađen ambijentom i dobrim terenima te najavio da namjerava postati članom TK Karlovac.

  • Živim na relaciji Grčka – Hrvatska ali uvijek pokušavam barem jednom tjedno odigrati parove. Uglavnom preferiram zemljane terene. Ovdje je zaista prelijepo. Volio bih se učlaniti u ovaj klub. – kazao je Zeko Zajec.

Gdje god se pojavio Velimir Zajec privuče pažnju. Tako bilo ovoga puta pa je na kraju uslijedilo neizostavno selfanje …