OSTALI SPORTOVI ZAJEDNICE SPORTOVA

„Noćna mora“ direktora Hostela Karlovac je izgradnja sportske dvorane

„Mi smo naše planove izgradnje dvorane pokazali mnogim sportskim savezima gdje je iskazan interes. Ponovno smo aktualizirali razgovore na tu temu i s najodgovornijima u Gradu Karlovcu. Obećano nam je da će se pokušati pronaći načina kako doći do sredstava“, kaže Dario Smojver direktor Hostela.

Prema nedavno objavljenom izvješću Grada Karlovca, Hostel Karlovac u Selcu je do početka srpnja ove sezone posjetilo preko tisuću gostiju. Procjenjuje se da će do kraja ljeta više od polovice svih gostiju biti iz Karlovca, što posebno veseli i ide u prilog nastojanjima Gradske uprave da Hostel bude najprije omiljeno odmaralište Karlovčana, a onda i svih drugih gostiju.

DOBRI POSLOVNI REZULTATI

Naime, Hostel Karlovac je jedan je od rijetkih karlovačkih turističkih objekata koji nije privatiziran već je ostao u vlasništvu lokalne samouprave, Grada Karlovca, kako bi najprije bio u svrhu odgoja, obrazovanja i sporta, a zatim i turizma.

– Lipanj je protekao vrlo dobro, a nakon posjeta karlovačkih umirovljenika, polaznika Škole u prirodi i djece karlovačkih vrtića, kod nas u Selcu boravili su na sportskim pripremama nogometaši i rukometaši. Trenutno su u gosti gimnastičari, potom dolaze džudaši pa članovi TKD Prana. U rujnu očekujemo nove grupe Škole u prirodi, a poslovne grupe na team buildingukaže Dario Smojver, direktor Hostela Karlovac u Selcu.

Zapravo tema ovog priloga nije poslovni tekst već osvrt na sportsko-turistički program koji se provodi vrlo uspješno, pogotovo otkako je u zadnje četiri godine direktor Hostela Karlovčanin Dario Smojver kojega ne trebamo posebno predstavljati. Dovoljno je kazati kako je karlovačka obitelj pokojnog nastavnika tjelovježbe i karlovačkog sportskog dopisnika Večernjeg lista Frane Smojvera „do grla u sportu“. Dario je poznati i priznati tenisač i teniski trener, sestra Darijana je jedna od najuspješnijih karlovačkih tenisačica. S majčine strane Prižmići su sportom „pupčanom vrpcom“ povezani s dubovačkim obiteljima Prezelj i Knežević. U svemu tome možemo tražiti odgovor i na pitanje zbog čega je Hostel Karlovac u zadnje vrijeme prepoznat i kao sportska destinacija.

SURADNJA SA SPORTSKIM KLUBOVIMA

Jedan segment poslovanja Hostela može se prepoznati kroz suradnju sa sportskim klubovima, kroz sportske kampove a što je prepoznatljivo i u Hrvatskoj i kojih je su Selcu sve više. Najpoznatiji i najstariji sportski kampovi u Selcu jesu „Đanijev kamp“ Rukometne škole Karlovac, Gimnastički kamp karlovačkog Sokola okuplja djecu iz više država u okruženju. Ove godine je u „Šančićev kamp“ stigla i jedna grupa iz Poljske.

– Oni su sportska ekipa koja uredno radi i trenira te se primjerno ponaša i izvan treninga. Rekao bih, svatko bi si poželio takve grupe. Nama su dragi i simpatični, a vjerujem da smo i mi njima takvi pa se nadam da je ljubav obostrana – dodaje Smojver.

Džudo kamp koji se nekoliko godina već održava u Hostelu Karlovac u Selcu a donedavno je bio jedan od najvećih u Europi, sada je nešto manjeg obima. Od borilačkih sportova pokrenut je taekwondo kamp. Dolaze članovi TKD Prana iz Karlovca i još nekoliko klubova iz Zagreba, Tigar iz Ivanić Grada i drugi. Za sada se održavaju manji teniski kampovi. Tenisači bi bili brojniji da ima više teniskih terena pa je ovako njihov dolazak na neki način limitiran brojem. Redoviti su team buildinzi, a i sve više je rekreativnih skupina koji „haklaju“ nogomet ili igraju košarku i tenis, trče, šeću obalom i aktivno odmaraju. Uza sve navedeno Hostel ima dodatne sadržaje kao jet safari, vožnje električnim biciklima i romobilima, gokart, izleti brodom …

SPORTSKA DVORANA

Nakon što rukometaši odu i dođu gimnastičari na rukometnom igralištu se podiže šator čiji zakup nije jeftin. Direktor Dario Smojver već duže vrijeme razmišlja kako izvući sredstva i eu-fondova i na rukometnom igralištu izgraditi sportsku dvoranu čime bi se sportsko ponuda s ljeta produžila na zimu. Ta zasad želje je na neki način i „noćna mora“ uspješnog direktora. Prvi korak ka projektu izgradnje dvorane je napravljan. Ali to nije dovoljno …

– Mi smo naše planove izgradnje dvorane pokazali mnogim sportskim savezima gdje je iskazan interes. Ponovno smo aktualizirali razgovore na tu temu i s najodgovornijima u Gradu Karlovcu. Obećano nam je da će se pokušati pronaći načina kako doći do sredstava – kaže Smojver i dodaje na kraju:

– Možete si zamisliti što bi to značilo za sport, za mlađe kategorije sportaša, ali i za seniore koji bi u Selcu mogli imati pripreme. Već sada bi uz pretpostavku takvih uvjeta mogli akumulirati sredstva koja bi uložili u daljnji razvoj objekta.