OSTALI SPORTOVI SPORT OSOBA S INVALIDITETOM

NESVAKIDAŠNJA PRIČA: Pogledajte zašto je ova žena prava inspiracija svima

Priča koja blagdanske dane čini posebno emotivnima. Ako pitate njezine trenere, reći će vam “Ona je u svom sportu Usain Bolt ili Roger Federer”. Riječ je o prvakinji svijeta u parataekwondou i sportašici s invaliditetom na čiju životnu priču ne možete biti ravnodušni – piše Vlado Boban, novinar Gol.hr

Na zagrebačkoj Trešnjevci živi nesvakidašnje ljudsko biće – zove se Senada Haličević. Naravno, prvo kavica. Pa onda o čemu drugom nego o kuhinji, a zatim i o onome zbog čega smo došli.

Najdraže su joj medalje sa svjetskih i europskih prvenstva, evo i zašto.

– Stavili su me u kategoriju sa curama koje imaju 10 posto invaliditeta a ja imam 70 posto – ponosno ističe Senada.

S tri mjeseca punktirali joj kralježnicu i oštetili živac koji vodi do motorike. A onda si je sama odlučila stvoriti prilike. Nakon teške obiteljske situacije napustila je roditelje na Hvaru, a put ju je odveo od Caritasovog doma do Udruge za samozastupanje gdje su joj rekli rečenicu koja ju je ohrabrila.

Senada živi sama, radi i brine se o sebi. U udruzi trenutačno rade na časopisu “Glas samozastupnika” koji izlazi svaka tri mjeseca. Putovala je Senada od Bruxellesa do Washingtona i borila se za prava ljudi s intelektualnim poteškoćama.

Za kamere Nove TV Senada je pokazala kako izgleda jedna majstorska taekwondo forma.

https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/ostali_sportovi/pogledajte-inspirativnu-prico-u-senadi-halicevic—633613.html

PRENOSIMO Gol.hr FOTO/dnevnik.hr