OSTALI SPORTOVI VESLANJE

NEMA IM RAVNA: Sjajni Sinkovići nakon osvajanja EP-a najavili glavni cilj: Zlato na Olimpijadi u Tokiju

Hrvatska posada u dvojcu bez kormilara Valent i Martin Sinković osvojili su zlatno odličje na Europskom veslačkom prvenstvu u talijanskom Vareseu.

Preko svoje facebook stranice čestitke fenomenalnim hrvatskim veslačima uputili su i iz Veslačkog kluba Korana.

Braća Sinković su krenuli prvom snagom i odmah poveli, te stekli veliku prednost od 15-tak metara na prvom kilometru staze. Nakraju su uvjerljivo slavili u vremenu od 6:23.47 minuta ispred Talijana i Srba.

– Fenomenalna utrka i predivno je opet biti europski prvaci nakon prošle godine kada su nas Rumunji iznenadili. Olimpijska je godina i jedva čekamo nove utrke, pogotovu povijesni, prvi Svjetski kup u Zagrebu – kazao je Valent Sinković.

– Imali smo odličan osjećaj protekla tri, četiri tjedna i ovo je bila baš dobra utrka. No, sezona je tek počela, a znamo što nam je cilj – olimpijsko zlato u Tokiju – izjavio je Martin Sinković.

Sinkovići su tako osvojili svoju petu europsku titulu i treću u disciplini dvojac bez kormilara, u kojoj nastupaju u posljednjih pet sezona.

DAMIR MARTIN PETI

Hrvatski veslački reprezentativac Damir Martin osvojio je peto mjesto u finalu samaca na Europskom prvenstvu u talijanskom Vareseu.

Nekadašnji europski prvak i aktualni olimpijski doprvak Damir Martin već je ulaskom u finale ostvario cilj, a među šestoricom najboljih samaca je završio kao peti s vremenom 6:57.35 minuta.

U ženskom dvojcu bez kormilara sestre Josipa i Ivana Jurković bile su u finalu pete. Mlade Velolučanke postigle su vrijedan uspjeh samim plasmanom u finale.

U B finalu je nastupio hrvatski četverac bez kormilara, koji su činili Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić te Ivan Piton, i osvojio posljednje, šesto mjesto s vremenom 6:16.18 minuta.

Izvor: HINA Foto: FISA