BICIKLIZAM OSTALI SPORTOVI

MTB UČKA CLIMB 2021: Boris Basta sedmi, Domagoj Milaković osmi, Danijel Perković 39

Karlovački biciklisti sudjelovali su u utrci MTB & Gravel Učka Climb 2021 u organizaciji Team Rodeo. Utrka je startala sa rive u Moščenićkoj Dragi, a pred natjecateljima je bilo 29 kilometara i preko 1500 visinaca do vrha Vojak na Učki.

Vozili su članovi BBK T-Rex Boris Basta, Domagoj Milaković i Danijel Perković. Od samog starta krenulo se jakim tempom, a već nakon 6 kilometara natjecatelje je čekao brutalan “zid“ s nagibom od preko 20 posto.

Boris Basta je stazu savladao u vremenu 1:56:05 zauzevši ukupno 7. mjesto, Domagoj Milaković je vozio 1:56:27 i zauzeo 8. mjesto, dok je Danijel Perković vozio 2:44:11 te je zauzeo 39. mjesto. Uspon je najbrže savladao Tomislav Katalenić u vremenu 1:39:10.

  • Planina Učka je sa svojih 1400 metara visine predstavljala istinski izazov te pravi test izdržljivosti za bicikliste. Osim što predstavlja sportski izazov, ova utrka je i pravi turistički potencijal. Start u blizini sjajne plaže Sipar, na kojoj slijedi zasluženo kupanje nakon utrke, te uspon planinskim cesticama do vrha Učke uistinu je spektakularan – kaže Danijel Perković.