BICIKLIZAM OSTALI SPORTOVI

MTB MARATON: Basta pobjednik, Milaković četvrti, Pudina trinaesti

U Rapcu je održan tradicionalni Helter Skelter MTB Maraton na kojemu su sudjelovali svi oni koji se smatraju MTB biciklistima, ali i oni koji streme k tome. Među brojnim brdskim biciklistima nastupila su i tri Karlovčana, članova kluba BBK T- Rex.

Nastupili su iskusni i prekaljeni karlovački BBK T-Rexovac Basta i Milaković. Boris Basta je pobijedio u svojoj kategoriji Grand Masters (Helter 35) odvozivši stazu u vremenu 1:42:13 dok je Domagoj Milaković bio četvrti u kategoriji Masters (Helter 65) s vremenom 4:01:16. U svojoj kategoriji na kratkoj stazi Helter 35 Karlo Pudina je zauzeo 13. mjesto u vremenu 2:43:05.

  • Teški usponi pa nagli spustovi, gore pa dolje Helter Skelter je brz, opasan, glasan, surov gdje nema stajanja i odmora. Gomila singletrailova, strmih uspona, dugačkih i brzih spusteva, kombinacija svih mogućih podloga. Predivna lokacija gdje se obala strmo sunovraća u Jadransko more. Pogledi prema kvarnerskim otocima, Rijeci, Učki i pitomoj unutrašnjosti najvećeg hrvatskog poluotoka sve to pruža ova utrka – kaže pun dojmova Karlovčanin Karlo Pudina kojemu je ovo bila prva i debitantska utrka.

Inače, Rabac jedna od najpoznatijih i najpopularnijih MTB destinacija na istočnoj obali Jadrana. Ovdje je izgrađen prvi bike park u Hrvatskoj, na pripreme dolaze MTB klubovi iz Europe, a vodeći MTB autoriteti organiziraju u Rapcu svoje kampove.

Svi rezultati: https://my.raceresult.com/200635/results