OSTALI SPORTOVI VESLANJE

MARIBOR 2023: Posadama VK Korane 5 prvih, 2 druga i jedno 4. mjesto, VK Karlovcu dvije srebrne i 3 brončane medalje

45. Međunarodna veslačka regata Maribor 2023., u subotu na Bresterniškom jezeru u Mariboru, u organizaciji Veslačkog kluba Dravske elektrane, okupila je, pored slovenskih klubova još i posade iz BiH i Hrvatske a među njima VK Korana i VK Karlovac. Sveukupno je nastupilo 300 veslačica i veslača.

VESLAČKI KLUB KORANA: Korana je nastupila s 8 posada od kojih su 4 posade veslale u dresu HVS-a. Pripalo im je 5 prvih, 2 druga i jedno četvrto mjesto.

Zlatne medalje u svojim skupinama osvojili su Luka Hajdin u skifu za juniore A koji je na toj regati nastupio kao član HVS-a i Koranaš Mauro Bauer u skifu za juniore A. Veslačica Ema Hodak je kao i Hajdin, nastupila u dresu HVS-a osvojivši zlatnu medalju u utrci skifova za juniorke B. Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je i HVS-ov dvojac na pariće za juniore B s kombiniranom posadom u kojoj su veslali Koranaš Josip Jakšić i Luka Sabelja (Croatia). Kombinirana posada četverca za juniorke B koja je na toj regati nastupila u dresu HVS-a zauezla je 1. mjesto i zlatnu medalju, veslale su: Greta Dragišić (Iktus), Ema Hodak (Korana), Dunja Visner (Iktus) i Franka Boc (Zagreb). Drugo mjesto zauzeo je Koranin dvojac na pariće za kadete A s posadom Leon Opačić i David Mikašinović, kao i dvojac na pariće za juniore B s posadom Jan Latković i Šime Ravnjak. Koranaš Matija Car bio je četvrti u utrci skifova za juniore B.


VESLAČKI KLUB KARLOVAC: Dvije srebrne i 3 brončane medalje za veslačice i veslače kluba s Korane

U dresu HVS-a Tin Jarnević, član VK Karlovac, u svojoj grupi skifista za juniore B, zauzeo je 2. mjesto i osvojio je srebrnu medalju. Još jedno srebro, ali u klupskom dresu, osvojio je Jakov David Vuković u skifu za kadete. Brončanu medalju u svojoj grupi u skifu za kadetkinje osvojila je članica Karlovca Loriana Završki. Maja Plavetić i Vita Živčić u utrci dvojca na pariće zauzele su 3. mjesto i za to zaslužile brončanu medalju, kao i Roman Romčević i Luka Ranitović, koji su nastupili u dvojcu na pariće za juniore B.