OSTALI SPORTOVI

MALA ŠKOLA RIBOLOVA: Štapove je ukrstilo 49 ribolovaca, 19 ekipa kadeta, 2 ekipe kadetkinja i 4 ekipe mješovitih parova

Organizator 15. Male škole ribolova, namijenjene djeci od 4 do 14 godina starosti, bio je karlovački Klub športskih ribolovaca Korana.

Sudjelovanje je bilo besplatno. Za sve sudionike bili su osigurani doručak i ručak, primama (hrana i mamci), oprema za ribolov ukoliko dijete nije imalo svoju opremu, pehari, medalje, nagrade sponzora i naravno diplome. Posebne zahvale sponzorima: KŠZ, Neven Ferenčina, GLS i Rakovac d.o.o. te Pekarna Rakovac.

Uz iskusne ribolovce, članove Kluba, odazvalo se 49 malih ribolovaca koji su se, uz pomoć i mentorstvo iskusnih ribolovaca, na Eko jezeru RC Šumbar, natjecali u lovu ribe na plovak. Štapove je ukrstilo 19 ekipa kadeta, 2 ekipe kadetkinja i 4 ekipe mješovitih parova. U 4 sata ribolova ulovljeno je ukupno 45 kg ribe.

U kategoriji kadetkinja 1. mjesto osvojile su Tena Smiljanić i Marija Jurajevčić s ulovljenih 2.843 gr. Drugo mjesto zauzele su Dora Smiljanić i Nika Zorinić s ulovljenih 639 gr.

U kategoriji mješovitih parova 1. mjesto osvojili su Aurora Štefanac i Ivan Kuri s ulovljenih 2.168 g. Drugo mjesto zauzeli su Anamarija i Venio Bratanić s ulovljenih 1.150 gr, a Treće mjesto zauzeli su Marija Krčel i Jan Mikan s ulovljenih 1.061 gr.

U kategoriji kadeta 1. mjesto osvojili su Patrik Mihalić i David Tomičić s ulovljenih 9.625 gr. Drugo mjesto zauzeli su Bruno i Lovro Markuš s ulovljenih 8.842 gr, a 3. mjesto zauzeo je Ivan Perčinlić s ulovljenih 3.336 gr.

Podijeljene su još nagrade i za najveću ribu (nije ribička priča) koju osvaja Bruno Markuš sa 2.373 gr. Najmanju ribu ulovio je 4 i pol godine star Damjan Brković koji je ujedno bio i najmlađi natjecatelj, dok je nagrada za najmlađu natjecateljicu pripala četverogodišnjoj Sari Smiljanić.

Izvor: KŠR Korana