OSTALI SPORTOVI PLANINARSTVO

MALA PLANINARSKA ŠKOLA: 15 polaznika s uspjehom završili ovogodišnju školu

Izletom starih i mladih planinara članova PD Dubovac u Samoborsko gorje, kružnom planinarskom turom dužine 15 kilometara od Smerovišća preko vrha Veliki Lovnik do Cerinskog vira, te uručenjem diploma HPS-a i prigodnih poklona u Planinarskom domu Cerinski vir završila je sa radom 11. Mala planinarska škola Klinci i klinceze 2021. u organizaciji PD Dubovac.

Škola je započela sa radom 5. rujna 2021. god uvodnim predavanjem u Planinarskoj kući ‘Zvonimir Plevnik’ na Kalvariji, a daljnje aktivnosti odvijale su se nizom od 10 tematskih izleta, uključivo i vježbu na umjetnoj stijeni. Za svaku pohvalu je da su klinceze i klinci tijekom škole hodali gotovo 90 kilometara, savladali u usponu preko 3000 metara visinske razlike. Nažalost epidemiološka situacija je onemogućila ne mali broj djece koja su se prijavila u školu da od iste i odustanu.

  • Škola je u cijelosti provedena na terenu, kraćim izlaganjima i vježbama po nastavnim temama sukladno Programu Dječje planinarske škole u Hrvatskom planinarskom savezu. Polaznici koji su u cijelosti ispunili uvjete za uspješan završetak škole stekli su osnovna znanja o planinarstvu i planinama, opremi i korištenju iste, kretanju i boravku u planinama, orijentaciji i drugim temama koje su se obrađivale tijekom škole. Posebno veseli i za svaku pohvalu je motiviranost za daljnje planinarske aktivnosti svih 15 polaznika koji su s uspjehom završili ovogodišnju MPŠ jer većina od njih je više puta pohađala i uspješno završila Malu planinarsku školu, dapače i nakon završetka škole sudjeluju u aktivnostima Društva – kaže Krešimir Fajdić, voditelj MPŠ za 2021. godinu.