MAČEVANJE OSTALI SPORTOVI

MAČEVANJE: Fabac druga, Gojak treći u seniorskoj konkurenciji, Jajčević prvak Hrvatske u kategoriji djece

Najmlađi članovi Mačevalačkog kluba Karlovac nastupili su na prvenstvu Hrvatske u mačevanju u disciplini floret gdje su osvojili 12 medalja od kojih je 5 brončanih, jedna titula državnog prvaka i 6 naslova viceprvaka.

SENIORI

U seniorskoj konkurenciji najbolja je bila Lara Fabac koja je zauzela 2. mjesto i osvojila srebrnu medalju. Senior Antonio Gojak zauzeo je 3. mjesto osvojio i brončanu medalju. Brončanu medalju osvojio je i u juniorskoj konkurenciji iako se očekivalo da će biti zlatna.

Muška seniorska ekipa u sastavu: Antonio Gojak, Anton Mravunac, Sven Prpić i Eric Kovačina zauzela je 2. mjesto i za to dobila srebrne medaljE, kao i i ženska seniorska ekipa koja je nastupila u sastavu: Lara Fabac, Elena Jakšić i Dora Janžetić. Djevojke su nastupile i u ekipnoj juniorskoj konkurenciji i osvojile još jedne srebrne medalja za osvojeno ekipno 2. mjesto.

MLAĐE KATEGORIJE

Juniorska ekipa nastupila je u sastavu: Antonio Gojak, Anton Mravunac, Eric Kovačina i Luka Bublić, a kadetska: Eric Kovačina, Andrija Kirinčić, Luka Bublić i Jakov Božić. Obje ekipe zauzele su treća mjesta i osvojile su brončane medalje.

Zaslužni prvak države postao je Gabrijel Jajčević u kategoriji djece do 10 godina starosti. Polučio je 7 pobjeda bez ijednog poraza. U pojedinačnoj konkurenciji srebrnu medalju osvojio je i Luka Bublić u kategoriji dječaka do 14 godina starosti. U istoj konkurenciji do 10 godina starosti, Iva Kirinčić i Leonard Baršić-Ilić kod djevojčica odnosno dječaka, osvojili su brončane medalje.

Foto: MC Karlovac