OSTALI SPORTOVI VIJESTI IZ HOO

Leona Popović osvojila drugo mjesto na drugom slalomu sezone, Zrinki Ljutić mjesto u Top 10

Uspješan vikend je iza hrvatskih skijaških uzdanica na startu nove sezone Svjetskog kupa. Leona Popović osvojila je vrlo dobro drugo mjesto na drugom slalomu sezone u Leviju (Finska), dok je Zrinka Ljutić bila deseta, ostvarivši drugi plasman u Top 10 u samo dva dana.

Leona Popović je ostvarila drugi uspon na pobjedničko postolje u karijeri, ponovivši domet – drugo mjesto – iz posljednje prošlosezonske utrke u andorskom Soldeu. Mrkopljanka je nakon prve vožnje bila peta, ali je u drugoj bila još brža, te je na kraju zaostala samo 18 stotinki za pobjednicom, Amerikankom Mikaelom Shiffrin. Treća je bila Nijemica Lena Duerr (+30). Vodeća nakon prve vožnje, Slovakinja Petra Vlhova, u drugoj je vožnji promašila vrata.

Sa zaostatkom od 1.45 sekundi za Amerikankom, Zrinka Ljutić je bila deseta, za još jedan plasman u Top 10. U subotnjem slalomu Ljutić je bila deveta, a Popović deseta. Trijumfirala je Petra Vlhova.

U slalomskom redoslijedu Popović je treća sa 105 bodova, a Ljutić deseta s 55 bodova, dok je u ukupnom redoslijedu Popović peta, a Ljutić jedanaesta.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita skijaškoj olimpijki Leoni Popović osvajanje drugog mjesta u slalomu u Finskoj, a Zrinki Ljutić dvostruki ulazak u Top 10 na utrkama Svjetskog kupa!

HOO/Vinko Knežević Foto: EPA/FaH