OSTALI SPORTOVI TENIS

Kvalifikacije za prvenstvo Hrvatske u tenisu: Ogulinci predobri za mlade Karlovčane

Nakon karlovačke pobjede nad ogulinskim Teniskim klubom Frankopan u 1. kolu kvalifikacija za prvenstvo Hrvatske, ekipa Teniskog kluba Karlovac (do 14 godina) doživjela je uvjerljiv poraz 9-0 od favoriziranog TK Ogulin u polufinalu kvalifikacija regije Središnja Hrvatska.

TK KARLOVAC – TK OGULIN 0-9
Muški singlovi: Alić – Kolić 1-6 1-6, Basar – A. Stipetić 2-6 1-6, Gačić – Neralić 1-6 1-6.
Ženski singlovi: Ban – Tomić 0-6 0-6, Bišćan – Jerak 3-6 1-6, Mrzljak – Magdić 4-6 6-7(3).
Muški parovi: Alić/Smokrović – D. Salopek/A. Stipetić 0-6 0-6.
Ženski parovi: Ban/Vojak – Jerak/Magdić 2-6 4-6.
Mješoviti parovi: Bišćan/Basar – Tomić/Kolić 3-6 1-6.

Prema očekivanjima, jedna od najboljih ekipa u državi bila je uvjerljiva. Karlovačke su boje branili mladi igrači od kojih među dječacima još nitko nije navršio niti 12 godina. S druge strane, pak, Ogulinci u svojim redovima imaju nekoliko reprezentativaca pa su i svoje najjače oružje, dvoranskog prvaka Hrvatske do 14 godina Doriana Salopeka, poštedjeli u pojedinačnim mečevima. Najbliže bodu za TK Karlovac bila je Nika Mrzljak, koja je u dugom i iscrpljujućem meču poražena od Tene Magdić.

Dok se TK Ogulin s pravom nada još dvama pobjedama, kojima bi izborio plasman na završni turnir 8 najboljih klubova Hrvatske, mlade nade TK Karlovac iskoristile su ovaj vikend za pripremu za pojedinačno Regionalno prvenstvo Središnje Hrvatske do 12 godina. Domaćin prvenstva je TK Karlovac, a čak četiri igrača (Alić, Basar, Gačić i Smokrović) te dvije igračice (Ban i Vojak) imat će pravo nastupa na prvenstvu regije u toj mlađoj, njima puno prikladnijoj dobnoj kategoriji idućeg vikenda.