ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

KUP HRVATSKE: Bruno Belčić nastupio u osam, a Hrvoje Neralić u sedam disciplina

Jedno prvo, tri druga i jedno treće mjesto osvojili su natjecatelji Atletskog kluba Karlovac na završnici Kupa Hrvatske u atletici. Pored toga imaju još i četiri četvrta mjesta, dva peta, jedno šesto te ekipno sedmo mjesto u konkurenciji 23 hrvatska kluba.

Najbolji karlovački atletičar Brunu Belčić nastupao je u čak 8 disciplina: skoku u dalj, troskoku, skoku u vis, obje štafete 4×100 i 4x400te u utrkama na 800 i 1500 metara. Na kraju je potpuno iscrpljen pobijedio u svojoj disciplini, utrci na 3000 metara sa zaprekama. U utrci na 800 metara zauzeo je treće mjesto

Hrvoje Neralić je nastupio u 7 disciplina. Drugo mjesto osvojio je na 400 metara s preponama, a četvrti je bio u štafeti 4×400 metara (B. i A. Belčić, Neralić i Burić). Tomislav Novosel je zauzeo drugo mjesto na 3000 metara.

Najbolja atletičarka AK Karlovac Helena Valentić bila je četvrta u svojoj glavnoj disciplini 3000 metara sa zaprekama, iako se nadala medalji. Imala je nezgodan pad na vodenoj zapreci i tako dotrčati do četvrtog mjesta. Zato je osvojila srebrnu medalju zauzevši drugo mjesto u utrci na 3000 metara. Lee Novković ima dva četvrta mjesta – na 100 s preponama i 400 s preponama.

Foto: R. Fajt/Kaportal