OSTALI SPORTOVI VESLANJE

KLUPSKA REGATA 2022.: Jedan sat odlične demonstracije veslanja polaznika koranine Škole

Tradicionalno na početku i na kraju veslačke sezone, iako im je do konca ove godine preostala joj jedna nacionalna regata, VK Korana je na Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu organizirao klupsku jesensku regatu. Bilo je to 60 minuta demonstracije veslanja polaznika koranine Škole veslanja na rijeci Kupi na Dubovcu.

To prigodom je kršten i novi čamac, dvojac na pariće koji je dobio ime KRAŠ. Na tradicionalni veslački način krstio ga je zalijevanjem šampanjca predsjednik VK Korana Bruno Rogić a u tome mu je pomogao dugogodišnji predsjednik i član kluba Antun Purgar.

  • Ova regata je prvenstveno namijenjena polaznicima naše Škola veslanja, a nastupili su i naši regatni veslači kojima je ovo na neki način bio redoviti trening. Naravno nisu nastupili svi polaznici jer nas bi bilo previše a oni koji su veslali pokazali su dobro znanje od onoga što su tijekom proteklih nekoliko mjeseci naučili o veslanju. Stoga mislim da je jako dobro što smo se prije desetak godina odlučili da na početku i na kraju veslačke sezone u godini organiziramo ovakve regate – kaže Dario Šabić, trener u Školi veslanja.

Treneri Katušin i Šabić nisu imali poseban komentar na regatu, odnosno veslanje svojih pulena, osim da su zadovoljni prikazanim te da već od sutra veslačice i veslači nastavljaju pripremati se za posljednju ovogodišnju regatu, Daljinska regata u Zagrebu, prva kriterijska (kontrolna) za reprezentativne posade, koja će se održat 12. studenoga 2022. godine.

Svim veslačicama i veslačima koji su nastupili pripale su spomen-diplome na ovogodišnju jesensku klupsku veslačku regatu.

REZULTATI JESENSKE KLUPSKE REGATE:

1xJMB: 1. Josip Jakšić 2. Luka Ranitović 3. Noa Ružić – 1. skupina
1xJMB: 3. Franko Seljan 1. Jan Latković 2. Šime Ravnjak – 2 skupina
1xJMB Finale: 1. Josip Jakšić 2. Jan Latković
2xKMA: 2. Niko Dropulić/David Mikašinović 1. Noa Kralj / Leon Opačić
1xKMA / KŽA: 2. Maks Findrik 1. Ema Hodak
4xG / KMA: 1. Luka Dotlić, Jan Črne, Leo Čuić Oštarčević, Lucija Dropulić korm. Dario Šabić 2. Luka Katavić, Dominik Ribić, Lovro Mihailović, Mihael Šutila Novaković korm. Vinko Božić
1xJMA: 3. Igor Šušnjar 1. Luka Hajdin 2. Mauro Bauer
2xJMB: 2. Šime Ravnjak / Luka Ranitović 1. Jan Latković / Josip Jakšić 3. Franko Seljan / Noa Ružić