OSTALI SPORTOVI TENIS

KAŠ-ev INTERVU, Robert Crevar: Odbio američku kompaniju koja se bavi zastupanjem profesionalnih igrača da bi ostao u Karlovcu

„Izdvojio bih turnire koje je Teniski klub Karlovac ugostio ove godine, a to su Tennis Europe Nations Challenge by Head, Road to Umag i HEAD dječji turnir. Na Tennis Europe turniru imali smo priliku ugostiti najbolje igrače do 12 godina u Europi, koje ćemo za par godina sigurno gledati na televiziji“, kaže Robert Crevar.

Robert Crevar je relativno novo lice u operativnom dijelu Teniskog kluba Karlovac. Funkciju koordinatora sportskih aktivnosti dobo je nakon što je imenovana nova uprava na čelu s Tatjanom Basar. Kako je prošlo već neko vrijeme otkako je na funkciji, a i kraj je ovogodišnje natjecateljske sezone, razgovarala i svemu i svačemu a najviše, dakako o tenisu.

SUDJELOVAO U ORGANIZACIJI 15 PROFESIONALNIH TURNIRA

 • Prilikom izbora fakulteta shvatio sam da me zanima sportska organizacija i menadžment te sam upisao studij sportskog menadžmenta. U sklopu praktične nastave uključio sam se u volonterski program koji se odvijao 2016. tijekom finala Davis Cupa Hrvatska – Argentina. Tad sam se prvi puta susreo s natjecanjem ‘sa druge strane’, ne kao sportaš nego organizator – započeo je ovaj razgovor Robert Crevar.
 • Svidjelo mi se to iskustvo te sam nastavio volontirati na drugim turnirima koji su organizirani u Hrvatskoj stječući praktično znanje. Nedugo zatim, 2018. godine, uslijedio je poziv Hrvatskog teniskog saveza (HTS) da sudjelujem u pripremi i organizaciji Davis Cup susreta u Osijeku, Hrvatska – Kanada. Od te godine sudjelovao sam u organizaciji 15 profesionalnih teniskih turnira. Dokaz kvalitetnog rada bio je poziv poznate svjetske menadžment organizacije u području tenisa, IMG-a za suradnju na novim projektima koji će se održati u 2022. godini. Stečeno znanje svakodnevno mi koristi organizaciji rada i napretka TK Karlovac – dodaje naš sugovornik u tjednom intervjuu za KAŠ.

Kako to da si baš izabrao TK Karlovac. Jesi imao još kakvih ponuda?

 • U srpnju ove godine dobio sam ponudu za posao IMG kompanije, američke kompanije koja ima poslovnice po cijelome svijetu i bavi se zastupanjem profesionalnih igrača u svim sportovima, od američkog nogometa do tenisa itd … Ponuda je zaista atraktivna ali je nisam mogao prihvatiti iz više razloga. S obitelji sam doselio u Karlovac, fakultet koji bi trebao završiti iduće godine i naravno posao koji volim. Rezultati koji su doda postignuti u klubu su odlični, a što je najvažnije vidljivi. Mislim da se u klubu može još jako puno toga napraviti i tako sam ostao u Karlovcu.

NISU DOVODILI POJAČANJA

Kako u klubu ocjenjujete ovogodišnju natjecateljsku sezonu?

 • Teniska sezona jako je specifična u seniorskom uzrastu. Natjecanje traje ukupno četiri tjedna, u tom periodu klubovi dovode profesionalne igrače kako bi ostvarili što bolje rezultate. Teniski klub Karlovac nastupao je u HEP 1. Hrvatskoj teniskoj ligi s domaćim igračima i nismo imali puno šanse za bilo kakva iznenađenja. Naši natjecatelji do 12 godina Luka Basar i Ivano Alić ostvaruju sve bolje rezultate i to nas jako veseli.

Tko od tenisačica i tenisača u ovom trenutku najviše obećava?

 • Od malih tenisača koji će tek ući u natjecateljski program najviše obećavaju Laura Štefančić, Ema Grgurić i Frano Boljkovac. Vjerujem da će se i drugi tenisači koji vrijedno treniraju istaknuti u narednim mjesecima.

Zadovoljava li takve planove trenerski kadar u klubu?

 • Imamo vrhunske trenere koji rade jako kvalitetno i profesionalno. Roditelji prepoznaju stručnost i predanost poslu, a djeca vole trenirati i s radošću dolaze na treninge.

ISPUNJAVAJU SVE UVJETE

Koliko su karlovačka djeca zainteresirana za školu tenisa?

 • Teniski klub Karlovac trenutno broji 115 djece koja treniraju u različitim programima treniranja. Okupljamo djecu iz Duga Rese, Ozlja, Klinča Sela, Vojnića i drugih mjesta u županiji. Mislim da se može reći da je interes za tenisom jako dobar i radit ćemo na tome da bude još i veći.

Zadovoljavaju li uvjeti takav plan?

 • Teniski klub Karlovac ima odlične uvjete rada u više segmenata koji su važni da bi se kvalitetno radilo. Vrhunski trenerski kadar, moderna oprema za trening i kvalitetna teniska igrališta glavni su preduvjeti za kvalitetan rad, a mi sve to ispunjavamo. Nedostaje kvalitetnija klupska zgrada s odgovarajućim sanitarnim prostorijama, s trenutnim stanjem nismo zadovoljni.

Novi teniski centar na Korani, dokle se stiglo?

 • Izrađeno je idejno rješenje teniske dvorane s pratećim sadržajima i dodatnih vanjskih zemljanih i betonskih terena koji uključuje i smještajni objekt. Ukoliko dobijemo potporu Grada i KŠZ-a taj projekt planiramo kandidirati za sredstva iz EU fondova. U mogućnosti smo vrlo brzo ishoditi građevinsku dozvolu, te se nadamo da će Grad to iskoristiti i dati nam prednost pred projektima koji još nisu spremni.

U DVIJE GODINE ODIGRANO JE SKORO 600 MEČEVA

Kakav je odnos klub – veterani i koliko su veterani zainteresirani za rad u klubu?

 • Jako puno truda je uloženo posljednjih godinu dana u rekreativni tenis i to je nešto na što sam jako ponosan. Glavni projekt u rekreativnom tenisu bila je Liga uz Koranu, rekreativno natjecanje za tenisače različitih teniskih vještina. U dvije godine i četiri izdanja rekreativne lige odigrano je skoro 600 mečeva. Samo natjecanje dignuto je na jedan nivo više koristeći profesionalni softver za praćenje rezultata. (https://courthive.com/live/TKK) Osim rekreativne lige započeli smo s programom tenis škole za odrasle gdje imamo više od 30 redovitih polaznika. Teniski klub Karlovac trenutno ima 230 članova, a svatko od njih doprinosi radu kluba. Ponosni smo na sve igrače Teniskog kluba Karlovac koji se redovito natječu u veteranskim ligama i ostvaruju zapažene rezultate.

Koje bi ovogodišnje klupske aktivnosti izdvojio?

 • Izdvojio bih turnire koje je Teniski klub Karlovac ugostio ove godine, a to su Tennis Europe Nations Challenge by Head, Road to Umag i HEAD dječji turnir. Na Tennis Europe turniru imali smo priliku ugostiti najbolje igrače do 12 godina u Europi, koje ćemo za par godina sigurno gledati na televiziji. Izuzetno smo zadovoljni jer su svi sudionici turnira oduševljeni organizacijom, prekrasnim klubom u parku, i gradom Karlovcem. Prvi put ove godine igrači iz Hrvatske imali su priliku izboriti pozivnicu za ATP turnir u Umagu preko pozivnih turnira koji su se održali u Karlovcu, Požegi i Splitu. Svi ljubitelji tenisa imali su priliku četiri dana gledati vrhunski tenis u Vrbanićevom perivoju. Organizirali smo nekoliko HEAD dječjih turnira, a samo na prvom smo ugostili 80 tenisača i tenisačica do 10 godina. Ovakva vrsta turnira je jedna od najvažnijih stvari koje smo napravili ove godine za djecu iz tenis škole. Većina naše djece prvi put je nastupila na turniru i imali su priliku igrati protiv djece iz Zagreba, Ogulina, Rijeke i drugih gradova.

SPREMNI NA ORGANIZACIJU BRUNINOG MEMORIJALA PO NAJVIŠIM STANDARDIMA

Što je od sportskog programa planirano za iduću godinu?

 • Najveći fokus biti će na djeci. Upisi u tenis školu, rad s natjecateljima, organizacija klupskih turnira za djecu do 8,9 i 10 godina. Teniski klub Karlovac ove godine ugostio je sedam službenih natjecanja iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza za djecu različitih uzrasta i međunarodni turnir Tennis Europe. Prepoznati smo od strane Hrvatskog teniskog saveza kao klub koji kvalitetno organizira turnire za djecu te ćemo u tom smjeru nastaviti iduće godine.

Što s Memorijalom ‘Bruno Majoli’?

 • Službeni organizator turnira ‘Bruno Majoli’ je Hrvatski teniski savez veterana te ga naš klub ne može održati bez suglasnosti saveza. Mi smo ove godine bili spremni na organizaciju turniru po najvišim mogućim standardima, ali Savez ga je otkazao bez da nas je obavijestio.

Foto: TK Karlovac