OSTALI SPORTOVI REKREACIJA

KARLOVČANKA U INOZEMSTVU: ‘Nastavite se izazivati da mislite bolje, radite bolje i budite bolji!’

„Triatlon je sastavni dio mog života i za mene je to više od obične tjelesne aktivnosti. Treniram svakodnevno i triatlon je važan dio moje svakodnevne rutine koji mi pomaže da budem fokusirana i koncentrirana na pozitivne stvari, i mislim da ću trenirati dok god mogu. Sport je bitan za moje mentalno zdravlje i zbog njega se generalno osjećam bolje. Triatlon treninzi i utrke su za mene neprocjenjiva iskustva kojima pomičem svoje granice i koja imaju ogroman pozitivan učinak na sve ostale segmente u mom životu. Ta iskustva mijenjaju način na koji vidim sebe, kako se odnosim prema drugima, kako živim svoj život, sve na pozitivan način. Tritalon me ispunjava i čini sretnom i daje mi energije i motivacije da i na poslu dajem sve od sebe, kao i da lakše prebrodim stres i pritiske s kojima se suočavam na radnom mjestu, kao i u svakodnevnim životnim situacijama“, kazala je za KAŠ-ev intervju u prosincu 2020. Karlovčanka Martina Ilijanić.

Svoju je sportsku karijeru započela u Ženskom košarkaškom klubu Karlovac, a za vrijeme studija nastavila igrati košarku za zagrebački Agram. Ustrajala je u dolascima na trening i tijekom fakulteta, kasnije i na poslu. Danas je uspješno gura poslovnu i sportsku karijeru, živi i radi u Luksemburgu.

„Svaki nastup izvan Hrvatske za mene je nastup u kojem predstavljam Hrvatsku. Svima koji prate utrke je zanimljivo vidjeti iz koje zemlje dolaziš i navijati na taj način“, izjavila je tada za KAŠ.


Prošle godine je nastupila na četiri legendarne triatlon utrke u Francuskoj (Vosges & Champagne):
• Belfort triatlon – 4.6. , L udaljenost (srednji triatlon), biciklistička staza s usponom na Le ballon d’Alsace
• Champ’man – 2.7. , M udaljenost (olimpijski triatlon)
• Elsassman triatlon – 9.7. , L udaljenost (srednji triatlon), biciklistička staza s usponom na Le Grand Ballon de Vosges
• Gerardmer triatlon AG („jedan i jedini”) – 2.9. , M udaljenost (olimpijski triatlon)
Gol 2


  • Uporna sam osoba i ne odustajem tako lako. Ali, istaknula bi i još jednu osobinu koja je bitna, a to je velika disciplina. Za uspješnu sportsku i poslovnu karijeru, potrebna je disciplina, i ja sam naučena tako funkcionirati, da imam puno obaveza, tako da mi to sve ne predstavlja žrtvu, već užitak. Zadovoljstvo i sreća nakon dobro odrađenog treninga ili utrke su neprocjenjivi i volim taj osjećaj. Nastavite se izazivati da mislite bolje, radite bolje i budite bolji – poručuje Martina Ilijanić.