KUGLANJE OSTALI SPORTOVI

Karlovčanka Brezović i Ogulinka Sabljak prvakinje Hrvatske u kuglanju za podmladak

Nakon Novske gdje je bio održan prvi nastup prvenstva Hrvatske za podmladak u kuglanju, ove nedjelje je u Otočcu održan drugi i posljednji takav nastup. Mlade igračice ŽKK Ogulin opet su bile uspješne i osvojile su tri medalje, a uz malo sreće moglo je biti i još bolje.

U kategoriji najmlađih, djevojčica do 9 godina, uvjerljivo prvo mjesto i naslov prvakinje Hrvatske osvojila je Ema Sabljak iz Ogulina s ukupno 515 oborenih čunjeva, gotovo stotinu čunjeva više od ostalih djevojčica.

U kategoriji 10-godišnjakinja, Lea Špehar iz Karlovca osvojila je srebrnu medalju sa 744 srušena čunja, Hana Sušanj iz Ogulina je zamalo ostala bez medalje, osvojila je 4. mjesto sa 730 čunjeva.

Kod djevojčica do 11 godina, Isabel Kirasić iz Ogulina je bila vrlo dobra i na kraju je osvojila drugo mjesto sa 897 čunjeva, a Barbara Vrhovski iz Karlovca bila je treća sa 878 čunjeva. Ana Latković (Karlovac) bila je šesta, a Ena Benović (Ogulin) deveta.

I konačno, kod djevojčica do 12 godina, Karlovčanka Lorena Brezović je u vrlo neizvjesnoj borbi osvojila prvo mjesto sa 846 čunjeva, ispred Magdalene Stipetić iz Ogulina kojoj je pripalo drugo mjesto sa 839 čunjeva, samo 7 čunjeva manje od prvakinje. Treće mjesto zauzela je Nika Šagovac (Karlovac).

Najmlađe kuglačice ŽKK Ogulin i ŽKK Karlovac pod vodstvom trenerica Ivanke Rebrović i Jasenke Štimac polučile su odličan uspjeh na ovom državnom prvenstvu. Imaju dvije prvakinje Hrvatske te tri druga i dva treća mjesta.

Kod dječaka, iz Karlovačke županije nastupio je samo član KK Klek Mateo Šlat koji je kod 12-godišnjaka osvojio 7.mjesto.

Tekst i foto: Darko Pribanić