OSTALI SPORTOVI REKREACIJA

Karlovački nogometaši veterani štampali zidni kalendar za 2024. koji nije atraktivan kao vaterpolski ali je ipak razgrabljen – i od ljepšeg spola!

Nogometaši veterani iz kluba NK Karlovac – veterani godinu 2023. završili su tradicionalnim haklom u dvorani Sportskog centra Arena u krugu nekadašnje tvornice ŽE-ČE, a nakon toga i domjenkom što ga je prijateljima pripremio Stjepan Špoljarić povodom imendana a koji je bio na Štefanje, 26. prosinca.

Najaktivniji karlovački nogometni klub veterana broji 20 članova a prošle godine organizirali su 41. rekreativni hakl, odigrali 79 utakmica na koje se odazvalo 19 igrača, a 1.168 puta zatresli su mrežu vratara. Najefikasniji je bio Zdenko Poljak, najaktivniji Vlado Grgić koji je nazočio na 39 haklova te odigrao 75 utakmica. Najaktivniji igrači u 2023. bili su Josip Kurs, Zdenko Poljak, Miroslav Filipčić, Vlado Grgić, Stjepan Špoljarić, Vlado Vrbetić, Josip Žafa, Nenad Jurčević, Srđan Mihić i Kristijan Špoljarić.

Nisu bili aktivni samo na nogometnom travnjaku, ili dvorani gdje su haklali, već su povodom svojih rođendana i imendana pripremili 14 domjenaka koji su često puta potrajali duže od satnice igranja.

Nisu zaboravili prisjetiti se i sportskih prijatelja kojih više nema među njima pa su obišli grobove Marija Jutta i Andrije Jakina Zambija, pomolili se i zapalili lampione. Održali su i Izbornu skupštinu gdje je za predsjednika aklamacijom ponovno izabran Josip Kurs alias Beckenbauer, klupska i karlovačka nogometna legenda, bivši vratar NK Karlovca.


Godinama njeguju prijateljske odnose s vršnjacima, klubovima iz Slovenije gdje sudjeluju na turnirima u Črnomlju i Kočevju. U Črnomlju (18. veljače), na malonogometnom turniru odigranom u dvorani „Loka“ u organizaciji NK Bela Krajina, u konkurenciji četiri momčadi, zauzeli su 2. mjesto. Kristijan Špoljarić je bio najbolji strijelac s pet golova. U Kočevju (26. lipnja) na međunarodnom veteranskom turniru bili su treći.


  • Na ta dva turnira odigrali smo pet utakmica, ostvarili dvije pobjede, jedan remi i dva poraza uz gol razliku 10:8 – kaže dugogodišnji klupski analitičar Vlado Grgić bez kojega ne bismo imali sve ove podatke.
  • Od nikog nismo dobili niti jedan euro već smo sve troškove, od naknada za korištenje dvorane, puta za Črnomelj i Kočevje i domjenke, financirali iz naših članarina – kaže Grgić i dodaje:
  • Sve aktivnosti odvijale su se zahvaljujući našem agilnom predsjedniku Josipu Kursu uz, dakako, pomoć najbližih suradnika.

Spomenimo za kraj još da svake godine štampaju svoj klupski zidni kalendar, pa je tako i za 2024. godinu koji nije, istina, atraktivan kao na primjer kalendar vaterpolske reprezentacije, ali je ipak razgrabljen, od članova i, vjerovali ili ne – od ljepšeg spola!