OSTALI SPORTOVI ZAJEDNICE SPORTOVA

Karlovački i ogulinski gimnazijalci izborili Završnicu državnog natjecanja srednjih škola u košarci

Natjecanje Školskog sportskog saveza Karlovačke županije, odnosno Školskih sportskih društava srednjih škola, odigrano je u košarci. Na natjecanju učenika sudjelovale su četiri ekipe, a dvije ekipe sudjelovale su u natjecanju učenica.

U konkurenciji košarkaša pobjednik je ekipa Gimnazije Karlovac, druga je Tehnička škola Karlovac, a treća Obrtničko-tehnička škola Ogulin.

REZULTATI:
Prednatjecanje: OTŠ Ogulin – Tehnička Karlovac 36:56, Gimnazija Karlovac – ETŠ 79:34
Utakmica za 3. mjesto: ETŠ Karlovac – OTŠ Ogulin 44:52
Finale: Gimnazija Karlovac – Tehnička Karlovac 88:39

GIMNAZIJA KARLOVAC: Ivan Bošnjak, Maks Rakočević, Karlo Jakin, Sven Marković, Ivan Frković, Lovro Megan, Jani Brozović, Noa Volner, Ivano Bubić, Josip Zorinić, Antonio Tatalović i Andro Frketić. Ekipu vodila prof. Branka Knežević.

Kako su se natjecale samo dvije ekipe djevojaka-košarkašica odigrana je jedna utakmica, Gimnazija Karlovac Gimnazija Bernardina Frankopana Ogulin, rezultat 20:21. Naslov županijskih prvakinja pripao je za ogulinske gimnazijalke.

U Završnicu državnog natjecanja Školskih sportskih društava (ŠSD) srednjih škola u košarci za djevojke izborila je Gimnazija Bernardina Frankopana Ogulin, a kod mladića Gimnazija Karlovac.

Natjecanje je održano u Školskoj sportskoj dvorani u Karlovcu. Koordinator natjecanja bio je prof. Marko Samardžija, a suci i zapisničari Marno Milek, Ivona Marković-Mihaljev, Marijan Čikara i Marko Samardžija.

Piše: Domagoj Primužak