ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

Karlovački atletičari i atletičarke ovog vikenda uspješni na dva natjecanja – Varaždinu i Zaprešiću

U Varaždinu je održano 3. kolo Hrvatske atletske lige-Sjever (HALS) za najmlađe kategorije (limače i limačice).

Atletičarke AK KA-tima su u ukupnoj konkurenciji osvojile dva odličja. Olja Kirinčić bila je treća u skoku u dalj, a treća je bila i KA-timova štafeta 4×60 metara za koju su trčale: Mia Sabolić, Tina Vuletić, Lucija Marinković i Olja Kirinčić. Nadalje, Lucija Marinković bila je druga, a Mia Sabolić treća (obje 2010. godište) na 60 metara, a Lara Brkljačić (2012. godište) također treća u istoj disciplini. U skoku u dalj pobijedila je Lucija Marinković, ukupno je bila četvrta (2010. godišta). Mia Sabolić (2010. godište) zauzela je drugo mjesto u skoku u dalje kao i Lara Brkljačić (2012. godište).

PRVENSTVO HRVATSKE U CESTOVNOM TRČANJU

U Zaprešiću je održano prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju za sve kategorije. AK Karlovac je tamo imao dva predstavnika.

Mlađi junior Lovro Kasunić zauzeo je drugo mjesto (16:31) u utrci na pet tisuća metara i tako osvojio srebrnu medalju na Hrvatskom cestovnom trčanju za sve kategorije. Pobijedio je Nino Jambrešić iz zagrebačkog Dinamo Zrinjevca. U kategoriji kadetkinja trčalo se na 3000 metara. Članica AK Karlovac Hela Rakamarić bila je jedanaesta u konkurenciji 27 atletičarki.