ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

KARLOVAČKA MILJA: Pobjednica Helena Valentić i Ante Živković, Andrej Belčić treći

Otvoren 9. Heineken 0.0 Karlovački cener. Trčalo se 1579 metara u povodu 442. rođendana grada Karlovca!

Ljubitelji sporta i rekreativci proslavili rođendan grada Karlovca i otrčali 1579 metara. Karlovački cener označio je start počasnom utrkom Karlovačka milja, proslavivši na taj način 442. rođendan grada Karlovca. Karlovačka milja svoju duljinu zahvaljuje upravo godini nastanka grada Karlovca – 1579.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Ante Živković iz Atletskog kluba Dubrovnik, a otrčao je utrku u vremenu 0:04:35. Drugi je bio Marijan Bakšić iz Atletskog kluba Glina 0:04:42, dok je treći Andrej Belčić iz kluba MIOŠ, završivši utrku u vremenu od 0:04:42, ali sporijim prosječnim tempom. U ženskoj konkurenciji prva je bila Helena Valentić iz Atletskog kluba Karlovac s vremenom 0:05:25. Prati ju Hela Rakamarić iz Osnovne škole Dubovac, a istrčala je vrijeme 0:05:29. Treća je Bruna Franjković s otrčanim vremenom od 0:05:40.

U petak, 11. lipnja od 19:30 započinje elitna utrka koju će trčati profesionalni trkači koji su zadovoljili sve norme za sudjelovanje. Odmah nakon uslijedit će glavna i štafetna utrka u 20:30 u kojima će se natjecati svi ljubitelji trčanja te rekreativci. U utrkama ukupno će sudjelovati oko 1000 trkača, a dolaze iz raznih dijelova svijeta poput: Kenije, Etiopije, Danske, Francuske, Austrije, Slovenije te Mađarske. Cener će trčati i favoritkinja u ženskoj kategoriji – Ayel Likina Amebaw od koje se očekuje moguće rušenje rekorda s obzirom na ranije spomenute rezultate koje ima u okviru utrka Svjetske atletske federacije.

Ovogodišnji Karlovački cener prva je utrka u Hrvatskoj sa statusom „World Athletics Road label race“ i nalazi se u kalendaru Svjetske atletske federacije. Ostvareni rezultati na Karlovačkom ceneru ulaze u tablice World Athleticsa, a trkači ostvaruju bodove za ranking putem kojeg se kvalificiraju na velika svjetska natjecanja.

– Tako će profesionalni trkači dobiti priliku na elitnoj utrci u Karlovcu ostvariti svoj najbolji rezultat na 10 kilometara. Oni koji ipak nisu na najvišoj razini, imat će priliku odmah nakon na glavnoj i štafetnoj utrci proći istu udaljenost. Manifestacija će ugostiti nakon proglašenja pobjednika Novi Retro & Davorina Bogovića koji će zabaviti sve prisutne uz pridržavanje epidemioloških mjera – kaže organizator i direktor utrke Robert Franjković i dodaje:

– Karlovačka milja bila je dobra uvertira za ono što nas očekuje, a Karlovački cener poziva sve građane na praćenje i bodrenje svih trkača na elitnoj utrci od 19:30 te glavnoj i štafetnoj od 20:30 sati.

Facebook: www.facebook.com/karlovac10/
Instagram: www.instagram.com/karlovac10k/
Internetska stranica: https://karlovac10.run/
E-mail: press@karlovac10.run