OSTALI SPORTOVI TENIS

Karlo Suevich i Matija Selak pobijedili oba prvaka Hrvatske za titulu u Umagu

Kasnonoćnim finalom pod svjetlima reflektora završen je prvi međunarodni padel turnir Edel Sport Umag, što se u kompleksu Stella Maris održavao u sklopu Plava Laguna Croatia Opena Umag. Trodnevno natjecanje okončano je trijumfom hrvatskog para Karlo Suevich – Matija Selak, koji su u posljednjem meču turnira svladali Luku Belića i Roka Glasnovića sa 7:6 (4), 6:3.

Kiša je zadavala manje probleme organizatorima i poremetila raspored, ali svih 37 mečeva u muškoj te 12 mečeva u ženskoj konkurenciji na koncu je uspješno odigrano na terenima Umag Padel Centra, odnosno na posebno za ovu priliku izrađenom terenu s umjetnom travom u sklopu ATP zone u Stella Marisu.

U turnir u muškoj konkurenciji krenulo je 38 parova, a jedini neporaženi u pet mečeva bili su Suevich i Selak. Štoviše, na putu do vrijedne titule dva su puta pobijedili aktualne prvake Hrvatske, prvo u polufinalu Borana Poljančića i Arthura Vašarevića, dvoranske prvake te ujedno i prve nositelje turnira sa 3:6, 7:6 (6), 6:4, a onda u finalu Belića i Glasnovića, nacionalne prvake na otvorenom te druge nositelje na ovom turniru. Do tad su Belić i Glasnović igrali suvereno i bez izgubljenog seta stigli do finala, ali Suevich i Selak bili su posebno inspirirani u nedjelju.

Uz pehar i nagrade sponzora, dobili su i najveći dio novčanog nagradnog fonda koji je iznosio 1.000 eura, po čemu je Edel Sport Umag prvi padel turnir u Hrvatskoj s novčanom nagradom za najbolje parove.

Kod žena, zbog manjeg broja prijava, sedam je parova bilo raspoređeno u dvije skupine iz kojih su po dva najbolja para izborila polufinale. Do titule pobjednica stigle su Tereza Mrdeža i Maja Pribanović svladavši u uzbudljivom finalu Martinu Klimić i Natašu Koracu sa 6:7 (4), 6:3, 6:2.

Među ukupno 90 natjecatelja na turniru, koji je u kalendaru Hrvatskog padel saveza te se boduje za nacionalnu rang-listu, sudjelovali su igrači iz Hrvatske, Slovenija, Belgije i Čilea, te je sjajnim mečevima upotpunio sportsku ponudu Plava Laguna Croatia Opena Umag.